Angajamentul lui Nicolae Ciucă în lupta anticorupție

Lupta anticorupţie trebuie să fie un răspuns colectiv, la care trebuie să participe întreaga societate, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, joi, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie.

„Ziua de 9 Decembrie este Ziua Internaţională Anticorupţie. Această zi ne aduce aminte de faptul că România are o obligaţie internaţională, asumată ca stat democratic, să depună toate eforturile pentru a limita fenomenul corupţiei la nivelul societăţii. În acelaşi timp, însă, această zi reprezintă mult mai mult pentru România, ca stat de drept membru al Uniunii Europene şi al NATO. Suntem o ţară care a primit acum 30 de ani şansa de a lăsa în urmă un regim comunist criminal şi de a se angaja pe drumul ireversibil al democraţiei occidentale. Din acest motiv, lupta anticorupţie în România nu este doar o obligaţie pe care trebuie să o îndeplinim, rezultată din angajamentele europene. Lupta anticorupţie nu este doar un element al statului de drept, fără de care acesta nu ar putea exista. Lupta anticorupţie nu este doar un ansamblu de legi şi de instituţii locale, naţionale, regionale sau internaţionale. Lupta anticorupţie este toate acestea şi ceva în plus: o credinţă împărtăşită la nivelul întregii societăţi că drumul României nu poate exista în afara democraţiilor occidentale şi a valorilor democratice europene şi transatlantice”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Corupţia este un fenomen complex, care afectează destinul şi bunăstarea cetăţenilor, activitatea companiilor, instituţii şi chiar state, a adăugat premierul.

„De aceea, lupta anticorupţie trebuie să fie un răspuns colectiv, la care trebuie să participe întreaga societate, mediul de afaceri, organizaţiile neguvernamentale, precum şi toate instituţiile statului, în parteneriat cu organizaţiile regionale şi internaţionale”, a subliniat Ciucă.

Totodată, Ciucă a punctat că Guvernul României are rolul de a gestiona eficient mecanismele executive de răspuns la fenomenul corupţiei, în deplin acord cu valorile proeuropene şi transatlantice ale unei democraţii constituţionale bazate pe statul de drept.

„Astăzi sărbătorim, aşadar, nu o obligaţie, ci un destin democratic pentru România, care nu se poate realiza decât prin accentuarea şi consolidarea luptei anticorupţie. În calitate de prim-ministru al României, reafirm angajamentul Guvernului pentru o bună guvernare care să garanteze independenţa sistemului judiciar şi să relanseze lupta anticorupţie, pentru a nu compromite oportunităţile de dezvoltare ale comunităţilor noastre şi a combate eficient sărăcia şi dezechilibrele social-economice”, a mai spus premierul.

1 COMENTARIU

  1. „Lupta anticorupţie trebuie să fie un răspuns colectiv, la care trebuie să participe întreaga societate, a afirmat premierul Nicolae Ciucă”

    Bogdan Mîndrescu, consilierul și viitorul șef de cabinet al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost consultant în România pentru compania Inspur Shandong Group din China, controlată de Partidul Comunist Chinez, ne dezvăluie Newsweek România.

    Angajamentul lui Nicolae Ciucă în lupta anticorupție ? Să ne amânăm responsabilitățile este ușor. A te plânge dl. Ciucă este foarte ușor. Ambele sunt la fel de naturale pentru noi ca și respirația. Dar ce bine a făcut vreodată ţării, vreodată cuiva pe termen lung?

    Dl. CIUCĂ! Vedem cu toţii, că nici acel pas de defilare … nu mai şti să îl baţi corect cu cinste.
    „Domnule Ciucă, faceți-vă curățenie in Guvern, nu susțineți furtul! Florin Roman e pe același calapod cu Laura Vicol si cu Marian Neacșu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...