Angajat SRI și o polițistă cercetați pentru afaceri ”incompatibile”: Un salon de înfrumusețare și o sală de fitness în municipiul Pașcani

Publicat: 20 feb. 2024, 09:15, de Vlad Stefan Orjan, în Dezvăluiri , ? cititori
Angajat SRI și o polițistă cercetați pentru afaceri ”incompatibile”: Un salon de înfrumusețare și o sală de fitness în municipiul Pașcani

Un subofițer al Serviciului Român de Informații (SRI), Cătălin Petru Toma, și iubita sa, Cristina Fuioară, agent la Biroul Rutier Pașcani, au fost surprinși în mijlocul unei anchete demarate de DNA pentru afaceri incompatibile cu funcția și evaziune fiscală. Cei doi administrat împreună un salon de înfrumusețare și o sală de fitness în municipiul Pașcani, fiind acum cercetați penal.

Ancheta a fost inițiată de DNA – Serviciul de efectuare de acte de urmărire penală în cauze privind infracțiuni de corupție săvârșite de militari. Este evidențiată incompatibilitatea funcției lor cu activitatea de administrare a afacerilor, deoarece SRI este o structură militarizată. Cătălin Petru Toma, angajat la o unitate SRI din Bacău, și Cristina Fuioară, polițistă la Biroul Rutier Pașcani, sunt acum urmăriți penal pentru săvârșirea infracțiunii de „efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția” și evaziune fiscală.

Cei doi au fost interceptați cu ajutorul… SRI

Cei doi au fost supravegheați și interceptați timp de doi ani, iar rezultatele investigației arată că erau implicați activ în gestionarea salonului de înfrumusețare și a sălii de fitness, deținute de firmele SC C Concept Pașcani SRL și SC X Body Pașcani SRL. Activitățile de supraveghere au dezvăluit că cei doi au luat decizii privind angajările și concedierile de personal, programările salonului, relațiile cu furnizorii, decizii financiare și au deschis un punct de lucru la Valea Lupului, conform dezvaluirea.ro.

Procurorul Codrin Ichim Sârcu, prim-procuror adjunct la Parchetul Militar Iași, i-a pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, interzicându-le accesul la salonul și sala administrate de ei și contactul cu martorii. În fața anchetei disciplinare, subofițerul SRI și-a dat demisia, în timp ce IPJ Iași a comunicat că polițista Cristina Fuioară a fost pusă la dispoziție.

Cei doi sunt asistați juridic de avocatul Cristian Curcă, care consideră măsurile luate exagerate, afirmând că activitatea unui salon de înfrumusețare nu ar putea afecta în mod semnificativ atribuțiile lor de serviciu. Curcă a calificat ancheta ca fiind unul dintre cele mai ciudate dosare penale, cu intenții de a distruge două cariere.