Angajați ai unei firme turcești care va renunța la autostrada de ocolire a Buzăului constrânși să-și dea demisia

Publicat: 11 iun. 2024, 11:57, de Vlad Stefan Orjan, în Transporturi , ? cititori
Exclusiv
Angajați ai unei firme turcești care va renunța la autostrada de ocolire a Buzăului constrânși să-și dea demisia

Un grup de angajați ai firmelor turcești Nurol și Makiol, implicate în construirea noii legături de autostradă care ocolește Buzăul, se confruntă cu amenințări de concediere după doar trei luni de muncă.

Companiile au început angajările acum trei luni, oferind contracte de muncă pe 12 luni. Însă, recent, angajații au fost informați că proiectul din Buzău va fi abandonat în favoarea unui nou contract în Sibiu. Aceștia au fost amenințați că, dacă nu își dau demisia, vor fi concediați în masă.

Osman, șeful echipei, este acuzat că strigă la angajați și îi amenință. În sprijinul acestor afirmații angajații susțin că există și videoclipuri care documentează comportamentul abuziv al acestuia.

Angajații se simt nedreptățiți și cer ajutor. „Avem nevoie de ajutor! Nu ni se face dreptate!”, a declarat un angajat sub protecția anonimatului.

Situația este tensionată, iar angajații speră ca autoritățile să intervină pentru a li se respecta drepturile contractuale și pentru a pune capăt abuzurilor la care sunt supuși.