Angajații Disney, obligați să se vaccineze anti-corornavirus

Disney a decis ca vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie pentru toţi angajaţii săi. În același timp, Walmart a cerut tuturor colaboratorilor să poarte din nou măşti sanitare în zonele în care rata de infectare cu Covid-19 este ridicată.

Conform AFP, cei doi mari angajatori au luat aceste decizii la puțin timp după ce principala agenţie federală de sănătate publică din Statele Unite, Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), a formulat noi recomandări.

CDC a recomandat din nou purtarea măştii sanitare în spaţiile închise din zonele în care rata de infectare este ridicată, inclusiv de către persoanele vaccinate.

Walmart va instala afişe la intrările în unităţile sale pentru a îi încuraja „cu fermitate” pe clienți să poarte măşti sanitare, însă fără să îi oblige.

Purtarea măştii sanitare va fi impusă angajaţilor care lucrează în supermarketuri, depozite şi birouri, indiferent dacă au fost sau nu au fost vaccinaţi, a precizat compania Walmart într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Grupul Disney a reimpus la rândul său masca sanitară, în această săptămână, pentru vizitatorii din spaţiile închise ale parcurilor sale de distracţii.

„Vaccinurile sunt cel mai bun instrument de care dispunem pentru a contribui la controlarea acestei pandemii mondiale şi pentru a ne proteja angajaţii”, a anunţat grupul Disney într-un comunicat.

Google şi Facebook au anunţat miercuri că vor cere tuturor angajaţilor care vor reveni în birourile acestor companii să se vaccineze împotriva COVID-19.

Uber le-a urmat exemplul joi, când a făcut un anunţ similar, potrivit presei americane.

1 COMENTARIU

  1. Dr. Amesh Adalja, un cercetător principal la Centrul Johns Hopkins, a declarat că „pandemia se termină cu faptul că SARS-CoV-2 devine un virus respirator sezonier endemic ca și celelalte 4 coronavirusuri care avem si vom avea de-a face an de an. ”
    Noua realitate a pandemiei de coronavirus „pentru totdeauna” înseamnă că și industria farmaceutică va trebui să își schimbe strategia. Dincolo de simpla distribuire a vaccinurilor existente, este nevoie acum de rapeluri, vaccinuri noi care se imunizează împotriva variantelor sau ambele .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole