Angajaţii Netflix protestează! Motivul: Un spectacol al lui Dave Chappelle considerat transfob

Angajaţii Netflix vor protesta săptămâna viitoare faţă de un spectacol, considerat transfob, al celebrului umorist Dave Chappelle.

Acest spectacol este difuzat de platforma de streaming. În spectacolul său „The Closer”, umoristul afirmă că „genul este un fapt”, şi critică lucrurile pe care el le consideră  prea sensibile în cadrul comunităţii trans. Monologul a fost condamnat de mai multe asociaţii care apără drepturile LGBTQ.

Chappelle, în glumele sale despre comunitatea LGBTQ, a folosit termeni precum „the alphabet people”, „gross” şi „confusing”, printre altele, fiind interpretat greşit de progresişti furioşi, potrivit vox.com. 

Un grup de angajaţi transgen de la Netflix cuză compania „că a publicat în mod repetat conţinutul care dăunează comunităţii trans şi că nu a reuşit să creeze conţinut care să reprezinte şi să încurajeze conţinutul trans”, potrivit site-ului The Verge.

Protestul iniţiat de angajaţii trans este prevăzut pentru miercuri.

Mişcarea de contestare de la Netflix vine după ce patronul Ted Sarandos a trimis un e-mail angajaţilor, preluat de mai multe publicaţii americane, în care afirmă că spectacolul lui Dave Chappelle este popular, reprezintă o expresie importantă a libertăţii artistice şi nu va avea consecinţe în lumea reală.

Subiectul identităţii de gen a devenit exploziv în industria de divertisment în ultimii ani, autoarea seriei „Harry Potter”, J.K. Rowling, fiind acuzată de mai multe ori de transfobie.             

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...