Angela Merkel vrea să colaboreze cu China în privința producției și aprobării vaccinurilor anti-COVID

Cancelarul german Angela Merkel dorește să colaboreze cu China în privința producției și aprobării reciproce a vaccinurilor anti-COVID, pentru contracararea pandemiei de coronavirus.

„Nu putem stăpâni această pandemie decât în comun”, a declarat Merkel la Berlin, în cadrul unei conferințe online cu premierul chinez Li Keqiang. „China şi Germania pot juca un rol semnificativ aici”, a adăugat cancelarul german.

Merkel a cerut discuţii deschise privind producţia de vaccinuri şi o aprobare bilaterală acolo unde este posibil, „cel puţin cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a câştiga lupta împotriva virusului”, conform Agerpres.

La rândul său, prim-ministrul chinez Li Keqiang a recunoscut diferenţe de puncte de vedere în relaţiile cu Germania, în timpul discuţiilor online cu cancelarul Angela Merkel.

„China şi Germania au opinii diferite cu privire la anumite chestiuni. Acesta este un fapt obiectiv”, a declarat Li la începutul discuţiilor online între cele două ţări.

Atât timp cât ambele părţi „respectă interesele de bază” şi comunică „pe baza tratamentului egal şi a non-interferenţei reciproce în afacerile interne”, ele ar putea crea condiţii favorabile pentru a continua cooperarea fără probleme, a adăugat oficialul chinez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...