ANI flituită de consilierul general PSD Elisabeta „Uța” Lipă

Agenția Națională de Integritate (ANI) condusă de controversatul Florin Ionel Moise- „Ariel” continuă să trateze cu dublu standard cazurile de incompatibilitate și conflicte de interese.

Caragiale s-a mutat la ANI

PUTEREA a semnalat ANI despre faptul că Elisabeta „Uța” Lipă, în calitatea sa de consilier general PSD în Consiliul General al Municipiului București, nu a menționat în declarația de interese pe 2021 că este vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) și totodată președintele Federației Române de Canotaj.

Dar, deși se încălcase prevederile Legii nr. 176 din 1 septembrie 2010 – privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, ANI a transmis un răspuns care demonstrează că agenția este pentru unii mumă, iar pentru alții ciumă.

Din cele expuse de dumneavoastră și din interpretarea prevederilor legale incidente, opinăm că exercitarea simultană a funcției de consilier general în cadrul Consiliului General al Municipiului București și a calității de Vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român/ Președinte al Federației Române de Canotaj nu generează o situație de incompatibilitate în sensul dispozițiilor art.88 alin.(1) lit.d.) din Legea nr.161/2003 cu modificările și completările ulterioare, întrucât respectivele situații nu se încadrează în cazurile de incompatibilitate prevăzute de acest articol de lege„, a fost răspunsul ANI.

Adică, ANI ne anunță că „din interpretarea prevederilor legale incidente” nu există o situație de incompatibilitate. Practic, ANI precizează că interpretează legea și nu o aplică.

Mai mult, ANI ne-a comunicat că „prezentul răspuns reprezintă punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate raportat la situația de fapt descrisă de dumneavoastră și la dispozițiile legale incidente” și „nu este o interpretare generală şi obligatorie a textelor de lege și nu reprezintă rezultatul activității de evaluare efectuată în condițiile Legii nr.176/2010 cu modificările și completările ulterioare”.

Este ca în „O scrisoare pierdută” a lui I.L. Caragiale: „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale”.

Recomandare ignorată… cu o mângâiere

Ulterior acestui răspuns demn de Caragiale, PUTEREA a solicitat președintelui ANI, Florin Ionel Moise „Ariel”, să precizeze clar dacă „Uța” Lipă a încălcat sau nu prevederile legale. 

„Doamnei Elisabeta Lipă i s-a recomandat respectarea întocmai a prevederilor legale privind completarea și depunerea declarațiilor de avere și interese”, se menționează în răspunsul ANI pentru PUTEREA.

Adică, o simplă mângâiere și o recomandare, adică nicio sancțiune. Dar, nici după recomandarea ANI, „Uța” Lipă n-a catadicsit să-și completeze declarația de interese de pe site-ul Consiliului General al Municipiului București.

De ce? Poate și pentru că ANI condusă de Moise „Ariel” aplică dublu standard când vine vorba de respectarea legii!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...