ANI îl acuză pe Dominic Fritz de conflict de interese. Primarul Timișoarei a întocmit un act administrativ în folosul unei persoane care i-a împrumutat bani

Publicat: 10 iul. 2024, 11:07, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
ANI îl acuză pe Dominic Fritz de conflict de interese. Primarul Timișoarei  a întocmit un act administrativ în folosul unei persoane care i-a împrumutat bani
ANI îl acuză pe Dominic Fritz de conflict de interese. Primarul Timișoarei a întocmit un act administrativ în folosul unei persoane care i-a împrumutat bani

Agenția Națională de Integritate (ANI) a formulat acuzații de conflict de interese administrativ împotriva primarului Timișoarei, Dominic Fritz. Conform ANI, acesta ar fi primit un împrumut în timpul campaniei electorale din urmă cu patru ani de la o persoană fizică.

Dominic Fritz are probleme cu legea

Ulterior, în noiembrie 2020, în calitatea sa de primar, ar fi semnat un act administrativ în beneficiul unei societăți reprezentate de persoana de la care a primit împrumutul.

ANI a precizat că Dominic Fritz a contractat un împrumut în campania electorală de la o persoană fizică și, ulterior, în perioada exercitării mandatului de primar, în luna noiembrie 2020, a întocmit un act administrativ în favoarea societății reprezentate de acea persoană.

Aceste acțiuni sunt considerate o încălcare a regimului juridic al conflictelor de interese. Agenția a invocat prevederile articolului 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu articolul 228, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019.

„Persoana evaluata a contractat un imprumut in campania electorala de la o persoana fizica. Ulterior, in perioada exercitarii mandatului de primar, in luna noiembrie 2020, a intocmit un act administrativ in folosul societatii reprezentata de persoana fizica, incalcand regimul juridic al conflictelor de interese.

ANI a fost sesizată anterior că „Răzvan Gabriel Negrisanu, asociat al societății RD Sign SRL «a beneficiat» de pe urma acestui împrumut acordat primarului Fritz, deoarece acesta din urmă a semnat un referat de aprobare a unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal «Modificare PUZ aprobat prin HCL nr. 453/21.11.2017, str. Pictor Ioan Zaicu, nr. 5, Timișoara». Proiectul denumit «Park Plaza» a fost elaborat de societatea RD Sign SRL (asociat Răzvan Gabriel Negrisanu), iar primarul Dominic Fritz a semnat referatul de aprobare al proiectului.”

Prefectul de Giurgiu, în incompatibilitate

Prefectul județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, în vârstă de 56 de ani, se află în stare de incompatibilitate de aproape doi ani, conform Agenției Naționale de Integritate (ANI). Aceasta deține în paralel cu funcția administrativă și funcția de vicepreședinte PSD.

Florentina Stănculescu a fost numită în funcția de prefect de Giurgiu de către Guvern pe 27 ianuarie 2022. Înainte de a prelua această poziție, ea a lucrat în Consiliul Județean Giurgiu încă din 2004, ocupând diverse funcții, inclusiv cea de șef al Serviciului Buget Finanțe, Director Executiv și consilier.

„Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 10 noiembrie 2022, întrucât, exercită funcția de vicepreședinte al unui partid politic simultan cu deținerea funcției publice din cadrul Consiliului Județean Giurgiu, încălcând astfel prevederile art. 98, alin (2) din Legea nr. 161/2003”, conform unui comunicat de presă al ANI.