Animawings, companie aeriană fondată de Cristian Pandel, vrea să extindă flota cu două avioane

Compania aeriană Animawings, fondată de Memento Group, controlat de omul de afaceri Cristian Pandel, vrea să dubleze numărul de angajaţi pentru a putea opera alte două avioane cu care va fi extinsă flota.

În prezent, compania are un număr de 37 de angajaţi, iar flota pe care o deţine este formată dintr-un singur avion de tip Airbus 320-200 de 174 locuri. Compania operează atât rute de zbor regulat, cât şi zboruri charter către Egipt, Turcia, Grecia, Spania, Bulgaria, Tunisia sau Maroc.

Pentru toamna lui 2021, compania plănuiește ca, împreună cu turoperatorii români,  să înceapă operarea de curse charter spre Thailanda (Phuket şi Krabi) şi Kenya.

Animawings a început să opereze primele zboruri anul trecut, iar acţionarii operatorului aerian sunt companiile Memento Group, din care face parte şi tur­ope­ratorul român Christian Tour, precum şi operatorul aerian Aegean Airlines, cea mai mare companie aeriană din Grecia.

La lansarea companiei, în 2020, oficialii companiei mizau pe circa 4.000 de ore de zbor și 300.000 de pasageri, dar pandemia le-a schimbat planurile, care prevedeau că vor ajunge la un milion de pasageri transportați în 2024. 

Operatorul aerian avea planuri de extindere și intenționa să ajungă la cinci avioane în următorii ani ce nu se vor limita doar la zona de chartere, aceasta fiind văzută doar ca o primă etapă. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole