Ministrul Educației: Pentru școala online, elevii care nu au tablete pot urmări lecțiile la televizor

Monica Anisie, ministrul Educației, susține că o soluție pentru elevii nu pot desfășura cursurile online este să privească emisiunile de tele-școală de la TVR.

Moderatorul emisiunii de la Realitatea Plus a întrebat: „Ați identificat până la ora actuală soluții pentru fiecare copil, și pentru cei defavorizați, i-ați luat în calcul și pe cei care nu au curent electric acasă. deci nu au cum să conecteze cu tableta la internet?”

Monica Anisie a răspuns: „Bineînțeles că s-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență și cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online. Acolo unde nu a existat această posibilitate unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu TVR programul „Teleșcoala”, program cu care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale. Și acum știm cu toții foarte bine că aceste examene s-au desfășurat în condiții foarte bune, nu au existat probleme. Pot chiar să spun că au fost organizate mult mai bine decât în anii anteriori și elevii au putut să-și susțină examenele pentru care de altfel s-au pregătit aproape un an de zile.”

Conform unei estimări a reprezentanților Ministerului Energiei, în România erau anul trecut aproximativ 52.000 de gospodării neracordate la rețeaua electrică. În contextul pandemiei Covid 19, mii de elevi nu pot folosi tabletele pentru că nu au la ce să le alimenteze.

Conform Ministerului Energiei, România avea, anul trecut, 52.233 de gospodării neracordate la reţeaua naţională de curent electric.

Potrivit unui studiu realizat de Salvați Copiii România, 28% dintre elevi și 43% dintre cadrele didactice nu dețin parțial sau total resursele materiale necesare învățământului online.

10 COMENTARII

  1. 40% din populație este sub orice critica, nu poți prezenta realitatea doar din vorbe, pragul de sărăcie al romanului este de neimaginat de neconceput in acest secol al vitezei.
    Privești către veniturile și averile fanariote ale politicianului tau,corupt și prost. întoarce capul atent spre ulița satului, fie și al comunei tale, sau al orașului care este clar lipsit de banala rețea de canalizare, de banala rețea de apa potabila, nu mai discutam despre rețeaua de gaz sau de curent electric. Este penibil si umilitor doar sa comentezi si sa-ti faci o analiza a celor 30 de ani de libertate.
    Cum te poți descurca fără aceste utilități și fără un loc de munca asigurat ?
    Privim atent către lunile Octombrie, Noiembrie, Decembrie unde iarna este deja prezenta. Covid-19 este si EL prezent. Crăciunul zi zilele dinaintea Anului nou vor fi tot mai întunecate și mai dureroase pentru foarte multe familii .
    Mulțumiți partidului PSD pentru aceasta situație a sărăciei.

  2. Nu a zis chiar așa. Răstălmăciți vorbele. La întrebările jurnalistei „sunt elevi care nu au curent electric ei cum își conectează tabletele? Cum fac ei școala online?” D-na Anisie a răspuns ” în acest caz școala a luat măsuri și a pregătit materiale și pentru acei elevi, ba mai mult în parteneriat cu televiziunea publică pe timpul stării de urgență am avut programul tele-școala și care vrem să-l implementăm și acum”. Nu sunt simpatizantul doamnei dar când vreți să fiți „senzaționali” deveniți penibili

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...