Ministrul Educației: Pentru școala online, elevii care nu au tablete pot urmări lecțiile la televizor

Publicat: 20 oct. 2020, 11:10, de Cezar Amariei, în Educație , ? cititori
Ministrul Educației: Pentru școala online, elevii care nu au tablete pot urmări lecțiile la televizor

Monica Anisie, ministrul Educației, susține că o soluție pentru elevii nu pot desfășura cursurile online este să privească emisiunile de tele-școală de la TVR.

Moderatorul emisiunii de la Realitatea Plus a întrebat: „Ați identificat până la ora actuală soluții pentru fiecare copil, și pentru cei defavorizați, i-ați luat în calcul și pe cei care nu au curent electric acasă. deci nu au cum să conecteze cu tableta la internet?”

Monica Anisie a răspuns: „Bineînțeles că s-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență și cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online. Acolo unde nu a existat această posibilitate unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu TVR programul „Teleșcoala”, program cu care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale. Și acum știm cu toții foarte bine că aceste examene s-au desfășurat în condiții foarte bune, nu au existat probleme. Pot chiar să spun că au fost organizate mult mai bine decât în anii anteriori și elevii au putut să-și susțină examenele pentru care de altfel s-au pregătit aproape un an de zile.”

Conform unei estimări a reprezentanților Ministerului Energiei, în România erau anul trecut aproximativ 52.000 de gospodării neracordate la rețeaua electrică. În contextul pandemiei Covid 19, mii de elevi nu pot folosi tabletele pentru că nu au la ce să le alimenteze.

Conform Ministerului Energiei, România avea, anul trecut, 52.233 de gospodării neracordate la reţeaua naţională de curent electric.

Potrivit unui studiu realizat de Salvați Copiii România, 28% dintre elevi și 43% dintre cadrele didactice nu dețin parțial sau total resursele materiale necesare învățământului online.