Anthony Fauci a anunțat că pleacă în decembrie de la Casa Albă, dar asta nu înseamnă ”o ieșire la pensie”

Anthony Fauci, principalul consilier al preşedintelui american Joe Biden pe probleme legate de COVID-19, a anunţat luni că renunță atribuţiile oficiale în luna decembrie a acestui an, informează AFP.

De asemenea, Anthony Fauci, în vârstă de 81 de ani, a mai anunţat că va renunţa şi la postul său de director al Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite (NIAID), pe care îl ocupă de 38 de ani.

Totuși, celebrul medic Fauci a precizat că asta nu înseamnă  „o ieşire la pensie”.

„Intenţionez să continui următoarea fază a carierei mele cu toată energia şi cu toată pasiunea care mi-a rămas pentru domeniul meu de activitate”, a declarat medicul american într-un comunicat.

Preşedintele Joe Biden i-a adresat imediat medicului Anthony Fauci „mulţumirile (sale) profunde” pentru activitatea desfăşurată.

„Statele Unite sunt acum o ţară mai puternică, mai rezilientă şi cu o sănătate mai bună datorită lui”, a precizat liderul de la Casa Albă într-un comunicat.

Anthony Fauci a colaborat cu şapte preşedinţi americani, începând cu Ronald Reagan.

„A fost onoarea vieţii mele să conduc NIAID” (National Institute of Allergy and Infectious Diseases n.r.), a declarat dr. Fauci, enumerând totodată crizele sanitare pe care omenirea le-a traversat în timpul mandatelor sale: epidemia de SIDA, Ebola, Zika…

În 2020, Anthony Faucy, deja celebru în sfera bolilor infecţioase şi a luptei împotriva SIDA, dar încă puţin cunoscut de publicul larg, a ajuns în faţa reflectoarelor la scurt timp după ce s-a alăturat grupului prezidenţial pentru combaterea noului coronavirus, creat la Casa Albă de fostul preşedinte american Donald Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...