Antibiotice Iași a câștigat licitația UE pentru AmoxiPlus. Câte flacoane va livra producătorul român de medicamente în următoarele 12 luni?

Publicat: 17 oct. 2020, 21:16, de Ziarul Puterea, în ACTUALITATE , ? cititori
Antibiotice Iași a câștigat licitația UE pentru AmoxiPlus. Câte flacoane va livra producătorul român de medicamente în următoarele 12 luni?
medicament pastile

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași va livra trei milioane de flacoane de Amoxiplus, în următoarele 12 luni, tuturor țărilor din Uniunea Europeană, după ce a câștigat licitația organizată în acest sens de Comisia Europeană.

Antibiotice Iaşi a câştigat o licitaţie organizată de CE pentru asigurarea stocurilor necesare pentru al doilea val al pandemiei şi va livra, în următoarele 12 luni, 2,7 milioane flacoane de AmoxiPlus, unul dintre cele mai utilizate antibiotice în tratamentul infecţiilor asociate noului coronavirus, la prețul de 1,19 euro/flacon.

Amoxicilina cu acid clavulanic, alături de piperaciclina cu tazobactam, reprezintă principalele produse recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în tratamentul antiinfecţios.

Antibiotice este singura companie farmaceutică din România care deţine un flux de producţie pentru pulberi sterile injectabile, primul produs fiind fabricat în 1955. Produs de peste 30 de ani, acest antibiotic de generaţie superioară este vândut de Antibiotice Iaşi în spitalele din România, Marea Britanie, Vietnam, Ungaria, Lituania, Irak, Yemen. Compania a câştigat licitaţia prin îndeplinirea cumulativă a patru condiţii: calitate, termen valabilitate, preţ, rapiditate/promtitudine în livrare.

Compania a realizat, la începutul lunii iulie, primele livrări pentru cele două medicamente antiinfecţioase injectabile folosite în tratamentul asociativ al COVID-19, destinate spitalelor din Marea Britanie şi SUA.

În 2019, Antibiotice Iași a înregistrat o cifră de afaceri de 390 milioane lei, un plus de aproape 7% faţă de anul anterior, când a obţinut afaceri de 365 milioane lei. Antibiotice Iaşi are 359 mil. lei capitalizare, iar compania este deţinută majoritar de statul român, prin Ministerul Sănătăţii, care are 53% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia deţine 18,9% din capitalul social.