90.000 de europeni ar putea muri anual! Cea mai mare amenințare

Dacă nu se face nimic, 90.000 de europeni ar putea muri anual din cauza caniculelor până la sfârșitul acestui secol, aceasta fiind cea mai mare amenințare sanitară legată de climă, avertizează Agenția europeană a mediului (AEE).

Fără măsuri de adaptare și în cadrul unui scenariu de încălzire planetară cu 3 grade Celsius de aici până în 2100, 90.000 de europeni ar putea muri în fiecare an din cauza caniculelor, estimează AEE. Canicule care includ și invazii de lăcuste și alte insecte periculoase.

La o încălzire cu 1, 5 grade Celsius potrivit acordului de la Paris, cifra este s-ar reduce la 30.000 de decese anual, mai precizează AEE.

Cea mai mare amenințare

Între 1980 și 2020, aproximativ 129.000 de europeni au murit din cauza caniculei, o creștere alarmantă fiind înregistrată  în special în ultimii ani.

Recent, biroul european al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat că aproximativ 15.000 de decese înregistrate în Europa sunt legate direct de valurile de căldură din vara 2022.

Și consecințele caniculei nu se termină aici. Canicula și modificările climatice favorizează răspândirea multor boli infecțioase. Deja unele specii de țânțari, vectori ai paludismului și infecției dengue, s-au adaptat climei europene. De asemenea, creșterea temperaturii favorizează înmulțirea bacteriilor: de exemplu, în Marea Baltică au fost depistate  bacterii Vibrio, responsabile de holeră.

1 COMENTARIU

  1. Dezbaterea despre incalzirea globala nu este despre 0,5 sau 0, 8 grade in plus sau in minus in complexe si imperfecte masuratori globale ci este despre manipulare, impostura, politica, putere si… bani. Pamantul intra de cand este el in schimbari climatice. Conform studiilor oamenilor de stiinta, carora le este pus pumnul in gura, nici 5% din poluare este facuta de om. Pământul ar putea trece printr-o perioadă cu vreme rece și furtuni de zăpadă în următorii 30 de ani, din cauza unui „minim solar” ce este pe punctul de a-și pune amprenta asupra climei, anunță Valentina Zharkova​, om de știință de la Northumbria University din Marea Britanie. V-a tâmpit cu Covid-ul, acum vă tâmpește si cu clima. Faza că vacile fiind prin natura lor vietăți ce flatulează frecvent și afectează clima este de râsul-plânsul……Treziți-vă oameni din prosteală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...