Anul trecut, incendiile au provocat pagube de 2 miliarde de euro în UE

Daunele provocate de incendiile de vegetație în 2022, în Uniunea Europeană sunt estimate la ”cel puțin 2 miliarde de euro”, a declarat comisarul european pentru managementul crizelor, transmite Euronews.

Astfel, anul 2022 a fost al doilea cel mai ”rău” în privința suprafețelor afectate de incendii de la începutul statisticii în 2006, cu cel pluțin 800.000 de hectare pârjolite în UE.

Incendiile au fost întreținute de valurile de căldură, care s-au prelungit și s-au repetat, de seceta severă, care a afectat cea mai mare parte a continentului nostru, fenomene care au fost puse pe seama schimbărilor climatice.

Statele membre ale UE pot solicita asistență în acest cazuri prin Centrul de coordonare a răspunsului la urgențe (ERCC).

Parte a Mecanismului de protecție civilă al UE, acesta poate fi activat de autoritățile naționale atunci când propriile resurse de urgență sunt depășite de un dezastru.

Comisia  Europeană a anunțat deja noi măsuri, inclusiv o dublare a capacității ERCC începând cu 2023.

De asemenea, a înaintat un plan de acțiune pentru prevenirea incendiilor care vizează o finanțare sporită pentru acțiunile de prevenire a incendiilor în zonele nepopulate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...