Anunț pentru posesorii Revolut din România: ANAF ar putea popri și conturile Revolut în lei

De săptămâna aceasta sunt lansare conturilor Revolut cu IBAN în lei prin intermediul Libra Internet Bank. Utilizatorii din România își vor putea primi salariul direct în contul de Revolut.

Irina Scarlat, Global Head of Growth la Revolut, a anunțat că de anul acesta banii vor intra în sub incidența Fondului de Garantare al Depozitelor.

 „A durat mult, dar IBAN-urile vor fi disponibile până la finalul acestei săptămâni. Ce înseamnă asta? Până acum IBAN-ul era deschis in alta tara, iar utilizatorii nu puteau să își încaseze salariile în lei. În momentul acesta contul de Revolut poate deveni contul lor principal. Avem 1,25 milioane utilizatori în România și avem potențialul de a atinge 5 milioane de utilizatori în următorii 3 ani”, a spus joi Irina Scarlat, Global Head of Growth la Revolut, în cadrul unei conferințe de presă.

Schimbări în aplicație

„Ca instituție licențiată, Revolut nu poate re-investi acești bani, spre deosebire de băncile tradiționale, care îi re-investesc în diferite produse-credite ș.a. Deci în acest moment nu suntem sub incidența Fondului de Garantare. Am obținut licență bancară de la ECB și sperăm să pașaportăm această licență și în România, moment în care banii vor intra și sub incidența Fondului de garantare. Acest lucru sperăm să de producă până la finalul acestui an. Schimbarea va apărea în aplicație, în momentul deschiderii ei. Va apărea un tab cu semnul de lei și un steag românesc. Clienții Revolut vor putea astfel opta pentru felul în care vor folosi acel cont. Utilizatorii își vor putea incasa salariile in lei simplu ușor și gratuit. Până acum când își alimentau contul de pe diferite carduri, emitentul cardului percepea comision”.

Este Revolut folosit în evaziuna fiscală?

Posesorii de carduri Revolut din România vor putea avea de acum IBAN-uri românești, prin Libra Bank, si vor putea incasa salariile direct în contul Revolut. IBAN-urile românești vin cu o serie de facilități, însă asta nu exclude posibilitatea ca ANAF să pună proprire pe salariu.

Îmtrebată dacă până acum au fost primite solicitări din partea ANAF privind furnizarea de informații despre deținătorii de conturi Revolut, Irina Scarlat a spus: „Aș dori să fac o precizare: Revolut nu este o modalitate de a face evaziune. E un mit acela cum că conturile Revolut nu pot fi restricționate. La rubrica ”termeni și condiții”- acele pagini multe pe care nimeni nu le citește- scrie clar că utilizatorii se obligă să respecte legislația fiscală a statului în care se înregistrează. Iar conformitatea este o prioritate pentru noi”.

Proprirea contului de către ANAF

„În situatia in care Libra primeste solicitare de la ANAF pentru poprire, noi o transmitem către Revolut. Posesorii de IBAN-uri nu sunt clienți Libra, să decidem noi poprirea. Posesorii de IBAN ai Revolut sunt clienții Revolut”, a spus șeful Libra Interner Bank.

Revolut plănuiește servicii de creditare

„Planuim să diversificăm gama de servicii oferite. Ne gândim să acordăm servicii de creditare pe piața din România. Va fi deocamdată pe zona de retail pentru că nu oferim conturi de business încă. Pentru a putea decide ce sume putem acorda și la ce dobânzi, ne vom uita la istoricul de tranzacționare al utilizatorilor”, a mai anunțat Irina Scarlat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...