Anunț șocant al lui Elon Musk

Directori cheie din domeniul securității au demisionat de pe celebra platformă Twitter. Și-au atras un avertisment din partea autorităților de reglementare din SUA, iar Elon Musk a făcut un anunț șocant

Proaspăta achiziție a Twitter de către patronul Elon Musk a continuat să provoace agitație cu demisia unor directori de rang înalt de la rețeaua de socializare. În plus s-a primit și un avertisment rar din partea agenției antitrust din SUA (US Federal Trade Commission, FTC), un organism de reglementare al cărui rol principal este de a proteja clienții.

Urmărim cu mare îngrijorare evoluțiile recente de la Twitter. Niciun director executiv sau companie nu sunt mai presus de lege”, a declarat un purtător de cuvânt al FTC. Agenția a reamintit că platforma trebuie să respecte anumite reguli în conformitate cu termenii unui acord cu agenția privind securitatea și confidențialitatea datelor.

Anunț șocant al lui Elon Musk. Se va termina de tot

Colac peste pupăză, într-un e-mail, miliardarul Elon Musk i-a avertizat pe angajați că Twitter nu va supraviețui mult timp! Anunțul șocant al lui Elon Musk a întărit faptul că se va termina de tot cu Twitter, dacă nu vor găsi noi modalități de a face bani, potrivit Deutsche Welle.

Îmi pare rău că acesta este primul meu e-mail către întreaga companie, dar nu există nicio modalitate de a îndulci mesajul. Fără venituri semnificative din abonamente, există o mare probabilitate ca Twitter să nu supraviețuiască viitoarei crize economice”, a spus Musk.

Patronul Tesla și SpaceX a concediat jumătate din cei 7.500 de angajați ai companiei californiene în urmă cu o săptămână, la zece zile după ce a cumpărat-o și a devenit unicul proprietar. Sute de persoane au plecat deja în această vară, iar demisiile unor directori au continuat săptămâna trecută.

Potrivit Washington Post, și alți manageri și-au luat adio, inclusiv cei responsabili de confidențialitatea datelor, Damien Keiran,  și de conformitatea juridică și de reglementare, Yoel Roth.

Bate vânt de faliment dinpre anunțul lui Musk

Potrivit unui raport al Bloomberg, Musk le-a spus angajaților săi că nu poate exclude falimentul la doar două săptămâni după ce a cumpărat compania de social media pentru 44 de miliarde de dolari (43,2 miliarde de euro).

Unii dintre agenții de publicitate ai Twitter – principala sursă de venit – au renunțat la companie de când Musk a preluat conducerea, ceea ce a dus la scăderea veniturilor. Între timp, caracteristici precum un abonament de 8 dolari pentru râvnita bifă albastră, împreună cu o nouă insignă oficială gri pentru conturile de profil înalt, au întâmpinat probleme.

O datorie de 13 miliarde de dolari

Modelul de abonament a dus la o creștere a numărului de conturi false care se dau drept figuri cunoscute, precum James LeBron și fostul premier britanic Tony Blair. Musk a renunțat aproape imediat la insigna gri. Platforma de socializare pierde 4 milioane de dolari în fiecare zi, le-a spus Musk angajaților.

Gigantul social media are în prezent o datorie de 13 miliarde de dolari, care cere plata unei dobânzi de 1,2 miliarde de dolari în următoarele 12 luni. Această sumă este mai mare decât cel mai recent flux de numerar al Twitter, de 1,1 miliarde de dolari, potrivit documentelor financiare, la 30 iunie.

Atât o parte a mass media de peste Ocean, cât și o parte dintre angajații Twiiter își spun speranțele în imprevizibilitatea lui Musk, pe un sens bun . Dar tocmai acest lucru ar putea fi îngrijorător: imprevizibilul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...