Anunț sumbru | Epidemiolog: La 14 septembrie am putea avea peste 1.800 de cazuri noi de coronavirus pe zi

România a depășit, în prezent, pragul de 34 de mii de infectări cu coronavirus, după ce miercuri au fost raportate 641 cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19. De asemenea, 21 de români și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore, bilanțul total al deceselor cauzate de infecția cu Covid-19 ajungând la aproape 2.000. Vicepreședintele Societății Române de Microbiologie, Emilian Popovici, a declarat că dacă rata de reproducere a infecțiilor se va menține la nivelul de 1,1 atunci la 14 septembrie vom avea în jur de 1.880 de noi cazuri pe zi.

„În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm, pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi. Iată că treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a explicat dr. Emilian Popovici.

Același biostatistician a făcut acum o nouă proiecție pentru data de 14 septembrie, care ne arată că dacă ne vom menține pe trendul de 1,1 pentru numărul bazal de reproducere, este probabil ca la acea dată să ne confruntăm chiar cu 1.880 de cazuri noi pe zi și cu o cifră „zdrobitoare” și la terapie intensivă – în jur de 1.149 de pacienți, a anunțat Emilian Popovici, miercuri, la Digi24.

„Este extrem de important să conștientizăm măsurile acestea de protecție și să le luăm, pentru că altfel, acest virus nu ne va ierta”, a avertizat epidemiologul. „Este ca și când am sta cu geamurile și cu ușile deschise la casă și ne-am mira că intră hoțul în casă, că ne mai fură și ne-am mai și supăra!” – a mai spus Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole