Anunțul Agenției Internaționale de Energie Atomică după incendiul de la Zaporojie

Agenția Internațională pentru Energie Atomică, cu sediul la Viena, a transmis, vineri dimineață un comunicat oficial în care vorbește despre incendiul izbucnit, joi noaptea, la centrala nucleară de la Zaporpjie din Ucraina.

La 4 martie 2022, forțele militare ale Federației Ruse au bombardat sitului CNE Zaporojie, în urma căruia a izbucnit un incendiu pe amplasamentul ZNPP.

Incendiul a fost stins de unitățile Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei. Informațiile despre morți și răniți sunt absente.

Locul CNE Zaporojie a fost capturat de forțele militare ale Federației Ruse.

Personalul continuă să lucreze, iar personalul operațional monitorizează starea unităților și asigură funcționarea acestora în conformitate cu cerințele procedurilor pentru funcționarea în siguranță.

De asemenea, sunt efectuate verificări pentru a identifica eventualele daune pe site.

Starea unităților centralei:

Unitatea 1 este în întrerupere.

Unitățile 2, 3 au fost deconectate de la rețea, iar răcirea instalațiilor nucleare este în curs de desfășurare.

Unitatea 4 este în funcțiune la o putere de 690 MW.

Unitățile 5, 6 sunt în curs de răcire.

Nu au fost înregistrate modificări ale situației radiațiilor

În prezent, răcirea combustibilului nuclear la unitățile de alimentare din Zaporojie este asigurată de sistemele de proiectare ale unităților de alimentare în conformitate cu cerințele procedurilor de proces pentru funcționare în siguranță.

Dacă se va opri sistemul de răcire a combustibilului nuclear va duce la emisii radioactive semnificative în mediu.

Ca urmare, un astfel de eveniment poate depăși toate accidentele anterioare de la centralele nucleare, inclusiv accidentul de la Chornobîl și accidentul de la centrala nucleară Fukushima Daiichi.

Trebuie reamintit că, în plus față de șase unități de energie din amplasamentul CNE Zaporojie, există o instalație de stocare a combustibilului nuclear uzat, a cărei deteriorare din cauza bombardamentelor va duce și la emisii radioactive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...