Anunțul Bisericii Ortodoxe Române privind campania de vaccinare. Reacția vine la îndemnul premierului la implicare

Biserica Ortodoxă Română (BOR) deja este activă în campania de vaccinare, a transmis luni purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Reacția vine la îndemnul primului – ministru de implicare, mai ales în mediul rural.

Preoții popularizează deja broşuri cu informaţii despre vaccin, spune Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Conform acestuia, clericii difuzează informațiile din Broșura „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură!”, material oficial pe care toate cultele religioase l-au primit în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte.

„Conținutul acestei broșuri este deja cunoscut de preoți. Ei îl comunică credincioșilor în diferite ocazii. Așa au fost și sunt îndemnați, inclusiv de Patriarhia Română. Clericii pot transmite informațiile despre vaccinarea <gratuită, sigură și voluntară>, așa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorități medicale din România. Este ceea ce pot face reprezentanții cultelor. Biserica Ortodoxă Română și-a exprimat și a reiterat frecvent poziția sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariția vaccinurilor anti-Covid”, a declarat Bănescu, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt susține că și personal pledează cu toată convingerea pentru implicarea în acest act firesc de informare cu privire la o problemă care ține nu doar de sănătatea personală, ci și de cea comunitară.

„În calitatea temporară de persoană publică, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită, să se informeze cât mai atent și din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului și, în urma consultării cu medicul de familie, sa ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor și a celor dragi. Eu am ales să o fac, vaccinându-mă”, susține Bănescu.

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR vine în contextul în care premierul Florin Cîțu a apreciat că este necesară o implicare a bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural.

„Este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Este nevoie ca toți românii din mediul rural să aibă aceste informații, să poată să se vaccineze. M-am asigurat că avem dozele necesare pentru vaccin, dar, așa cum arată astăzi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârșitul lunii iulie. Deci mergem mai repede decât ne-am programat, dar este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze”, spunea Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...