Anvers, orașul campion în Europa la consumul de cocaină

Publicat: 13 feb. 2023, 19:01, de Magda Marincovici, în Internațional , ? cititori
Anvers, orașul campion în Europa la consumul de cocaină

Dacă orașul Anvers este principala poartă de intrare a cocainei în Europa, iată că este și în vâfrul clasamentului în privința consumului, potrivit unui studiu prezentat de RTBF (Radio-televiziunea din Belgia) pe baza datelor European Monitoring Center for Drugs and Drugs Addictio (EMCDDA), scrie 7sur7.

Acest studiu măsoară, din 2011, rata de concentrare a cocainei în apele uzate ale 79 de orașe europene. Ultimele cifre, din 2021, arată că orașul Anves se detașează în mod categoric.

Aceste ”urme” reprezintă reziduuri de cocaină metabolizată de oameni și nu cocaina pură din apă, respectiv cantitatea de benzoilecgonină din urina provenită dintr-un teritoriu țintă.

Cele mai mari concentrații de benzoilecgonină au fost măsurate la stația de epurare Anvers Sud. În ultimii zece ani, aceste concentrații sunt mai mult ca duble.

Îngrijorător este și faptul că aceste concentrații au crescut de patru ori la Bruxelles, orașul plasat pe locul al cincilea în acest top.

”Grupul consumatorilor ocazionali este în creștere”, avertizează Tino Ruyters, directorul unei clinici specializate în lupta contra adicțiilor din Anvers, citat de 7sur7.