Apa potabilă, raționalizată în mai multe județe din țară: Iași, Botoșani, Vrancea, Arad, Dolj

Apa potabilă începe să fie raționalizată în tot mai multe județe din țară, în contextul secetei care a produs deja pagube culturilor agricole. Urmează câteva zile de caniculă, iar îngrijorarea autorităților este cu atât mai mare, cu cât devine tot mai dificilă asigurarea unei rezerve constante de apă pentru populație. 

În acest context, s-a trecut deja la raționalizarea apei potabile în județe precum Iași, Botoșani, Vrancea, Arad sau Dolj, iar lista este deschisă.

Astfel, la Arad, Compania de Apă locală a anunțat că va raţionaliza apa în trei localităţi, fiind lansat un apel către populaţie să o folosească cu responsabilitate.

Apa potabilă va fi raţionalizată, începând de miercuri, în localităţile Gurba, Şicula şi Chereluş. În aceste zile, furnizarea va fi întreruptă în intervalul orar 09:00 – 12:00 şi 18:00- 21:00 „pentru refacerea rezervei de apă, în condiţii de secetă accentuată”.

Autoritățile reamintesc utilizatorilor că apa trebuie folosită strict pentru consum propriu şi în scop menajer, în caz contrat sunt pasibili de sancțiuni.

De asemenea, la Iași, ApaVital a anunțat că vor fi afectaţi locuitorii din comunele Focuri, Belceşti, Româneşti, Coarnele Caprei, Gropniţa, Todireşti şi Lespezi, unde apa potabilă va fi furnizată după program, adică câteva ore dimineaţa şi alte câteva ore seara. Măsura este valabilă până pe 31 iulie. Iar astfel de restricții apr peste tot în țară.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat că nouă judeţe din vestul, nordul – vestul şi centrul ţării se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă de miercuri până vineri, în timp ce pentru restul țării este valabilă o atenţionare Cod galben de caniculă.

Valul de căldură va fi persistent pe parcursul celor trei zile în vestul, nord-vestul şi local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37 – 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

1 COMENTARIU

  1. Moldova e plina de ajutoare sociale!scosi la sapat si cand ii inunda de 3-4 ori pe an apa sa fie colectata in bazine dupa care,udate recoltele si apa sa fie folosita rational!!cu cine?cu politicienii care nu stiu decat sa jefuiasca si sa se vanda si pe ei si ai lor???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...