APAH-RO: Mulți pacienți cu afecțiuni hepatice nu-și încep tratamentele din cauza lipsei acestora

Peste 36% din pacienții cu afecțiuni hepatice, care aveau recomandare medicului, nu și-au început tratamentul antiviral deoarece nu au găsit terapia indicată sau nu era compensată integral, arată un sondaj efectuat de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH-RO).

Asociația face apel la autorități să faciliteze accesul pacienților români la terapiile novatoare.

„Programele de tratament, cum este cel dedicat hepatitei C, care şi-a demonstrat succesul, trebuie simplificat în beneficiul medicilor şi pacienţilor, astfel încât procesul de iniţiere şi de decontare a tratamentului să fie uşor gestionabil de medici. De asemenea, bolnavii din România ar trebui să beneficieze de ultimele terapii inovatoare în toate formele de hepatite virale, aşa cum se întâmplă în alte ţări ale UE”, se precizează  într-un  comunicat al APAH-RO.

De asemenea, APAH-RO solicită soluţionarea problemei pacienţilor neasiguraţi infectaţi, care nu beneficiază de tratament gratuit, deoarece legea votată anul trecut încă nu are norme de aplicare.

500 de persoane testate pentru hepatitele B și C

În Săptămâna Europeană a Testării (17 – 31 mai), peste 500 de persoane din judeţele Braşov, Argeş, Cluj şi Giurgiu vor beneficia de trestări gratuite pentru hepatitele B și C.  

Marinela Debu, preşedintele APAH-RO, declarat că ”obiectivul nostru actual este de a face mai multe testări în cadrul grupurilor vulnerabile şi în zonele în care trăiesc comunităţi defavorizate. Ne ducem în acele comunităţi şi regiuni care nu au fost acoperite de campaniile de testare de până acum sau care se află în curs de finalizare. Campaniile de testare şi prevenţie trebuie să devină o normalitate, susţinute constant de autorităţi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...