Apar primele blocuri într-un parc din Buzău. Consilierii PSD au votat recent scoaterea parcului din Ariile Naturale Protejate

Publicat: 28 feb. 2024, 21:16, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Apar primele blocuri într-un parc din Buzău. Consilierii PSD au votat recent scoaterea parcului din Ariile Naturale Protejate

La doar două zile după votul controversat al consilierilor județeni PSD din Buzău, care a aprobat înlăturarea Parcului Crâng și a pădurii din zona protejată, un banner publicitar pentru noul complex rezidențial numit Park Residence a fost amplasat.

Park Residence, noul complex rezidențial, va include 48 de apartamente cu două camere, cu suprafețe cuprinse între 90 și 100 de metri pătrați, 80 de apartamente cu trei camere, cu suprafețe între 100 și 130 de metri pătrați, precum și 8 penthouse-uri. În plus, complexul va dispune de 8 spații comerciale, fiecare cu o suprafață de 200 de metri pătrați, contribuind semnificativ la dezvoltarea economică locală.

Decizia de a transforma zona protejată într-un complex rezidențial a stârnit controverse și preocupări în rândul comunității, privind implicațiile asupra mediului și peisajului urban.

Vezi mai jos locul exact unde se va construi complexul rezidențial!

Dați atenție, situația este clară – exact la marginea pădurii Crâng, cu mențiunea că ulmii de la periferia pădurii nu vor fi afectați peste noapte și vor necesita tăierea, iar cei norocoși, având posibilități financiare, vor putea savura perspectivele ulmilor chiar de la balcoanele propriilor locuințe.

După ce anunțul a fost făcut în mare grabă, această mișcare a stârnit întrebări în comunitatea locală, la doar două zile de la votul controversat al consilierilor județeni PSD. Publicația noastră a evidențiat acest subiect în urmă cu două zilea, subliniind îngrijorările și opozițiile exprimate de anumiți locuitori în ceea ce privește impactul asupra mediului și a peisajului urban. Se poate spune că la Buzău există doar „coincidențe”, având în vedere că la doar două zile, constructorul a afișat anunțul privind construcția complexului rezidențial în vecinătatea pădurii Crâng.