România va avea din toamnă prima bancnotă pe care apare chipul unei femei. Ce valoare are

Banca Națională a României lansează în această toamnă bancnota de 20 de lei, prima pe care se va afla chipul unei femei. Este vorba despre o ediție care o celebrează pe Ecaterina Teodoroiu.

 Parlamentarul european Corina Crețu a anunțat pe pagina sa de Facebook lansarea în această toamnă a unei noi bancnote în România, prima pe care se va afla chipul unei femei.

Este vorba despre o bancnotă de 20 de lei cu portretul Ecaterinei Teodoroiu, figură reprezentativă a istoriei românești, eroină a Primului Război Mondial.

„Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă – să sperăm, după multe amânări – Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării. Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei”, a scris Corina Crețu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...