Apariție „de senzație”: Bursuc găsit pe stradă, în București. Nimeni nu știe de unde a venit

Un bursuc și-a făcut apariția, la începutul săptămânii, pe strada Fizicienilor din sectorul 3 al Capitalei. Animalul a fost prins de specialiștii Fundației Visul Luanei. Animalul fugea speriat printre mașini și blocuri și a fost tranchilizat și prins.

Bursucul va mai sta câteva zile la sediul fundației pentru o evaluare completă a stării sale de sănătate după care va fi eliberat în sălbăticie. Medicul veterinar Oana Vasiliu, de la Fundația Visul Luanei, a explicat pentru Radio Europa FM că apariția bursucului în oraș nu e neobișnuită, dar că nimeni nu știe exact de unde a venit.

Nu e neobișnuit ca un bursuc să apară într-un oraș. În vestul Europei se întâmplă des, mai puțin însă la noi. Bursucii se adaptează repede mediului urban și nu reprezintă un pericol pentru om. Nu știm sigur de unde a venit. Dacă venea dinspre Văcărești ar fi trebuit să traverzese Splaiului, ceea ce e dificil, că e foarte aglomerat. Dacă venea de la periferie, era o distanță mare de parcurs”, a precizat Oana Vasiliu.

După ce a fost tranchilizat și capturat, bursucul a ajuns la sediul Fundației, unde a fost examinat medical. Dr. Oana Vasiliu a mai spus că mutarea animalului în sălbăticie  va avea loc face abia după ce vor afla de unde a venit. „Bursucii trăiesc în familii și trebuie să-i găsim grupul. Din fericire e femelă și va fi mai ușor să se adapteze după relocare”, a adăugat medicul veterinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...