Apariție „de senzație”: Bursuc găsit pe stradă, în București. Nimeni nu știe de unde a venit

Un bursuc și-a făcut apariția, la începutul săptămânii, pe strada Fizicienilor din sectorul 3 al Capitalei. Animalul a fost prins de specialiștii Fundației Visul Luanei. Animalul fugea speriat printre mașini și blocuri și a fost tranchilizat și prins.

Bursucul va mai sta câteva zile la sediul fundației pentru o evaluare completă a stării sale de sănătate după care va fi eliberat în sălbăticie. Medicul veterinar Oana Vasiliu, de la Fundația Visul Luanei, a explicat pentru Radio Europa FM că apariția bursucului în oraș nu e neobișnuită, dar că nimeni nu știe exact de unde a venit.

Nu e neobișnuit ca un bursuc să apară într-un oraș. În vestul Europei se întâmplă des, mai puțin însă la noi. Bursucii se adaptează repede mediului urban și nu reprezintă un pericol pentru om. Nu știm sigur de unde a venit. Dacă venea dinspre Văcărești ar fi trebuit să traverzese Splaiului, ceea ce e dificil, că e foarte aglomerat. Dacă venea de la periferie, era o distanță mare de parcurs”, a precizat Oana Vasiliu.

După ce a fost tranchilizat și capturat, bursucul a ajuns la sediul Fundației, unde a fost examinat medical. Dr. Oana Vasiliu a mai spus că mutarea animalului în sălbăticie  va avea loc face abia după ce vor afla de unde a venit. „Bursucii trăiesc în familii și trebuie să-i găsim grupul. Din fericire e femelă și va fi mai ușor să se adapteze după relocare”, a adăugat medicul veterinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...