Apel către șoferi: ocoliți Vama Giurgiu! Punctul de Frontieră de la Ruse este aglomerat după un protest spontan

Publicat: 17 dec. 2022, 13:02, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Apel către șoferi: ocoliți Vama Giurgiu! Punctul de Frontieră de la Ruse este aglomerat după un protest spontan
Vama Giurgiu Ruse

Ca și cum timpii de așteptare pentru camioanele ce trec granița prin Vama Giurgiu-Ruse nu erau destul de mari (în unele zile, depășesc trei ore), sâmbătă, Punctul de Frontieră Ruse a fost blocat total din cauza unui protest.

UPDATE: Autoritățile anunță că protestul de la Ruse s-a încheiat în jurul orei 12.30, iar traficul pentru camioane a fost reluat, însă aglomerația se va menține ore bune la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse. De menționat că, la momentul opririi traficului, timpul de așteptare pentru camioane era de 50 de minute, la ieșirea din țară.

Știrea inițială: Anunțul vine de la Poliția de Frontieră Giurgiu, care precizează:

”Ca urmare a desfășurării unui protest spontan pe teritoriul statului bulgar, în zona sensului giratoriu, înainte de zona Punctului de Trecere a Frontierei Ruse, traficul prin P.T.F. Giurgiu pe sensul de ieșire din țară se va desfășura cu dificultate și este posibil să înregistrăm timpi ridicați de așteptare.

În prezent traficul la camioane, pe sensul de ieșire din țară, este oprit iar la turisme se desfășoară cu dificultate.

Recomandăm tuturor persoanelor care doresc să tranziteze frontiera româno-bulgară prin PTF Giurgiu, să utilizeze şi celelalte puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, astfel încât să se evite aglomerarea punctului de trecerea menționat.

Totodată, pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, recomandăm utilizarea aplicației Trafic on-line, care este disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră, www.politiadefrontiera.ro.

Poliţia de Frontieră Română lucrează la capacitate maximă astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate în condiţiile actuale.”