Aplicația prin care poți semnala dacă cineva aruncă gunoi ilegal

De acum vom putea semnala zonele în care deșeurile sunt aruncate la întâmplare. Mai multe ONG-uri au dezvoltat o aplicație care să vină în ajutorul celor care vor să anunțe astfel de nereguli.

Aplicația se numește TrashOut și este nevoie doar de o imagine și de locația GPS, a anunțat ministrul mediului, Tanczos Barna, la Digi24.

Aplicația a fost creată în contextul în care multe persoane sunt surprinse cum aruncă gunoaie ilegal pe stradă și chiar pe spațiile verzi.

Odată semnalizate aceste ilegalități, notificarea acestor zone cu deșeuri, prin intermediul aplicației mobile, ajunge la Garda de Mediu și la Primărie. 

Dacă aveți un film sau o poză, puteți încărca într-un sistem informatic care se numește TrashOut – o aplicație care poate fi descărcată de pe internet și instalată pe telefon. Este un sistem informatic dezvoltat de mai multe ONG-uri, este sistemul pentru care am pregătit un protocol între Garda de Mediu și cei care l-au dezvoltat și administrează o platformă online prin care se urmărește ulterior fiecare pas de intervenție în cazul unei plângeri de genul acesta”, a detaliat Tanczos Barna.

El spune că protocolul de colaborare va fi semnat probabil de săptămâna viitoare, dar aplicația este deja funcțională.

TrashOut este o aplicație prin care și eu, și orice cetățean, la fel ca în Inspectorul pădurii, poate să încarceo poză și o locație GPS cu sacul de gunoi aruncat pe marginea șanțului. Ajunge într-un centralizator, se face o verificare de către voluntari care lucrează pentru acest sistem, ajunge o notificare la Primărie și la Garda de Mediu. Dacă Primăria nu face ecologizare, Garda de Mediu vine și poate să aplice amenda”, a explicat Tanczos Barna cum funcționează aplicația.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole