Deși are petiții nesoluționate cu lunile, ADP Sector 1 lansează o nouă aplicație: „sesizări”

Problemele din Sectorul 1 vor putea fi raportate online şi prin intermediul unei aplicaţii pe mobil, lansate de către Administraţia Domeniului Public Sector 1. Ceea ce nu înseamnă că vor primi și răspuns: și în prezent există din partea cetățenilor solicitări ce au depășit cu mult termenul legal de răspuns, de 30 de zile.

ADP Sector 1 – Sesizări este o aplicaţie software de servicii electronice, accesibilă prin interfaţă web sau prin descărcarea aplicaţiilor pentru dispozitive mobile (iOS şi Android), informează primăria, prin intermediul unui comunicat. Această aplicaţie face parte din proiectul de digitalizare a ADP Sector 1 şi oferă posibilitatea cetăţenilor de a raporta în timp real direct către departamentul competent din cadrul ADP problemele sesizate în sector.

Fie că este vorba de spaţii verzi neîngrijite sau deteriorate, copaci căzuţi, toaletat arbori, stropitori nefuncţionale sau coşuri de gunoi rupte, raportarea problemelor se va face mult mai uşor, iar cetăţenii pot urmări online modul în care acestea au fost rezolvate„, precizează sursa citată.

Aplicaţia poate fi utilizată de oricine cu acces la internet prin accesarea site-ului ADP Sector 1 la adresa https://adp-sector1.ro – Demersuri online – Sesizări sau prin descărcarea aplicaţiei „ADP Sector 1″ din magazinele iOS şi Android.

Pentru folosirea aplicaţiei, cetăţenii vor crea un cont pe baza unei adrese de e-mail ce necesită validare (prin accesarea unui link primit în e-mail).

Pentru depunerea unei sesizări se va alege:

– categoria;

– descriere succintă a problemei;

– poze;

– locul de pe hartă.

Prin crearea unui cont, cetăţenii vor avea acces la tot istoricul din aplicaţie.

Toate sesizările depuse se afişează pe harta GIS împreună cu rezoluţiile primite.

Până una-alta încercați să rezolvați petițiile pe care le înregistrați. Am una din data de 10.06.2021 care nu a primit niciun răspuns (au trecut de mult cele 30 de zile legale). Vă las și aici ideea: dacă nu vor fi toaletați copacii din fața și spatele blocului 92 din strada Polonă, aceștia inevitabil vor cădea pe mașini. Speța cu cei din spatele blocului a fost discutată cu ADP Sector 2 care, de bine de rău, a binevoit să vină și să facă o scurtă anchetă, după care a concluzionat că este de datoria dumneavoastră. Am redirecționat răspunsul oficial, mi-ați înregistrat solicitarea și cam atât. Cine va despăgubi cetățenii atunci când copacii deja șubreziți de vânt, cu foarte multe crengi uscate, vor cădea peste mașini?”, a transmis Marian Oancea, vicepreședinte al Tineretului Național Liberal.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole