Aproape 140 de copii din Giurgiu sunt adoptabili; cei mai mulți au peste 8 ani

Statisticile oficiale ale DGASPC Giurgiu arată că, la ora actuală, 136 de copii aflaţi în sistemul de protecţie sunt declaraţi adoptabili prin sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă. Mai mult de un sfert dintre acești copii nu pot fi adoptați decât în grupuri de doi sau trei, fiind frați.

„În evidenţa Compartimentului Adopţii şi Postadopţii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu se află în prezent 136 copii aflaţi în sistemul de protecţie care sunt declaraţi adoptabili prin sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă. Pentru 63 dintre aceştia, procedura adopţiei interne a fost deschisă în cursul anului 2021.

Majoritatea copiilor declaraţi adoptabili sunt acum în plasament la asistenţi maternali profesionişti şi în case de tip familial; 79% dintre copiii adoptabili au vârste de peste opt ani.

Dintre cei 136 copii adoptabili, 38 nu pot fi adoptaţi decât în grupuri de câte doi fraţi, întrucât au crescut împreună, la fel şi nouă copii care nu pot fi adoptaţi decât în grupuri de câte trei, întrucât sunt, de asemenea, fraţi care au crescut împreună”, anunță DGASPC Giurgiu, într-un comunicat de presă.

În evidenţa Compartimentului Adopţii şi Postadopţii din cadrul DGASPC Giurgiu se află opt persoane şi 35 de familii cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul Giurgiu care au parcurs procesul de evaluare în vederea obţinerii atestatului de persoană sau familie aptă să adopte şi au obţinut acest atestat.În anul 2021, pentru 63 de copii din cadrul DGASPC Giurgiu a fost sesizată instanţa judecătorească în vederea încuviinţării deschiderii adopţiei interne, iar în 36 de cazuri încuviinţarea adopţiei a fost realizată favorabil – mai precizează reprezentanții instituției.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole