Aproape 20% dintre legumicultorii care au cerut ajutorul de 2.210 euro n-au ajuns la plată

Peste 2.600 de producători care s-au înscris, în acest an, în programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru obținerea ajutorului de 2.210 euro/1.000 mp au fost respinși de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, deoarece nu au îndeplinit condițiile de eligibilitate.

Aceasta înseamnă un procent de aproape 20% din cele 14.271 cereri depuse, ceea ce era și de așteptat în condițiile în care legumicultorii au trebuit să prezinte la APIA documente care să ateste comercializarea recoltei în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie.  Ajutorul se acordă pentru tomate, ardei, vinete şi castraveţi.

Potrivit datelor APIA, 137 beneficiari s-au retras, iar alți 2.509 producători au fost respinși în urma verificărilor privind îndeplinirea condițiilor de eligibilitate, fiind autorizați la plată 11.625 beneficiari.

“În acest an, sprijinul financiar acordat este de 2.210 euro/beneficiar/cultură/1000mp. Suma totală autorizată la plată este de 125,1 milioane lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 11.625 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de minimis în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.651/2021 privind aprobarea programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2021, cu modificările şi completările ulterioare”, a anunțat APIA.

Pentru 2022, Ministerul Agriculturii a anunțat două programe de susținere a producătorilor. Pe de o parte, este vorba de Tomata, iar pe de alta, de un ajutor de minimis pentru producția de legume cultivate în spații protejate în ciclul doi.

Citește și Cum au pierdut câteva sute de producători din Olt ajutorul de minimis pentru legumele cultivate în spații protejate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Șeful medicilor din Dolj, Tudorel Ciurea, cere „taxă de protecție” pentru...

Colegiul Medicilor Dolj a devenit, din octombrie 2020, feuda nababului medic Tudorel Ciurea. Practic, din acel moment, medicii doljeni au intrat în era șantajului...