Abuzul sau neglijarea copiilor, dar și sărăcia din unele familii – principalele subiecte ale sesizărilor la DGASPC Giurgiu

DGASPC Giurgiu a primit, anul trecut, aproape 250 de sesizări (scrise și telefonice), prin care au fost semnalate cazuri de abuz, neglijare sau exploatare a copiilor, dar și alte aspect, precum sărăcia din unele familii ori dispariția unor copii de acasă.

Potrivit unui bilanț oficial al instituției, anul trecut, DGASPC Giurgiu a primit 242 de sesizări scrise și telefonice privind situații de abuz, neglijare sau exploatare a copilului, iar verificările efectuate au infirmat o mare pate din aceste sesizări, doar 81 fiind confirmate.

În anul 2021 au fost confirmate 15 cazuri de abuz fizic, 5 cazuri de abuz emoțional, 12 cazuri de abuz sexual și 3 cazuri de exploatare sexuală; în 46 de cazuri au fost confirmate sesizări privind neglijarea copiilor.

În afara situațiilor de abuz, neglijare, exploatare a copilului, la D.G.A.S.P.C. Giurgiu au fost semnalate în anul 2021 și altfel de situații, multe semnalări fiind făcute la Telefonul Copilului.

Astfel, au fost primite și sesizări privind condițiile materiale precare cu care se confruntă unele familii cu copii, comportamentul deviant al minorilor, plecarea voluntară de la domiciliu a minorilor sau situații privind minori din alte județe identificați pe raza județului Giurgiu, precum și neînțelegeri între părinți cu privire la exercitarea drepturilor părintești asupra copilului.

După caz, intervențiile instituționale au vizat instituirea de măsuri de protecție, acordarea de servicii sociale, consiliere psihologică, referirea către alte instituți – anunță DGASPC Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...