INS: Aproximativ 90% dintre decesele din ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

Un procent de 73,7% din cazurile confirmate şi 89,7% dintre decesele înregistrate în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate, se arată într-un raport publicat joi de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Din totalul deceselor, 27% au fost înregistrate în București, precum şi în judeţele Prahova, Bihor, Constanţa şi Iaşi.

De asemenea, 30,7% din totalul cazurilor COVID s-au înregistrat în București, Prahova, Bihor, Cluj și Timiș.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în rândul persoanelor de peste 60 de ani, 85,7%, iar 56,5% din decese au fost la bărbaţi. Conform INSP, 93,3% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. Studiu:

Surprinzător sau nu, odată cu explozia cazurilor de COVID, campania de vaccinare a început a prinde viteză, motivul fiind frica de a nu fi infectat cu virusul sau graba de a avea cât mai rapid certificatul verde. Cu toate acestea, însă, în ultimele zile, pare că numărul celor care se vaccinează începe să scadă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...