Aproape jumătate din populația Capitalei este vaccinată. Campania continuă, anunță Valeriu Gheorghiță

Capitala are cea mai mare rată de vaccinare la nivel național, de aproape 49,4%. Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. El a precizat că rata la nivel național este de 31%. Calculul a fost făcut la populația eligibilă, în vârstă de peste 12 ani.

Locuitorii din alte patru județe ale țării au ales să se vaccineze în proporție de 36-46%. Clujul va atinge curând pragul de 46% de locuitori care au primit vaccinul, iar Sibiul a atins rata de vaccinare de 39%. În Timiș și Constanța s-a vaccinat 36,5% din populație.

„Mai avem doar două județe, Giurgiu și Suceava, care au o rată de acoperire vaccinală sub 20%”, a precizat Gheorghiță.

Cele mai mari rate de vaccinare

  • București – 49,4%
  • Cluj – 46%
  • Sibiu – 39%
  • Timiș – 36,3%
  • Constanța – 36,5%

Dintre cei 5,28 milioane de români vaccinați, doar 5,17 au schemă completă de vaccinare. La grupa de vârstă 60-69 de ani, acoperirea vaccinală se apropie de 40%. Urmează grupa de vârstă 50-59 de ani, cu 38%, apoi 70-79 de ani, cu 36,3% și peste 80 de ani, cu aproape 20%.

Printre tinerii de 12-15 ani sunt 37.500 de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, iar la adolescenți (16-19 ani) sunt peste 155.800 de persoane vaccinate, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Campania de vaccinare continuă, în următoarele două luni accentul fiind pus pe vaccinarea în învățământul preuniversitar și universitar, anunță Valeriu Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...