Ar putea fi scoasă în afara legii mișcarea politică a lui Navalnîi? Povestea întregului caz

Tribunalul Municipal din Moscova examinează o cerere a Parchetului de a declara drept extremiste” organizaţiile conduse de principalul contestatar al președintelui Vladimir Putin.

Alexei Navalnîi este încarcerat după revenirea din Germania, unde a fost tratat pentru otrăvirea cu o neurotoxină. Opozantul rus a stat în luna aprilie, timp de aproape 3 săptămâni, în greva foamei, după ce autoritățile penitenciare i-au respins cererea de a fi văzut de doctorii săi personali.

Navalnîi se plângea de dureri mai la spate și picioare, despre care echipa sa medicală spunea că ar putea fi simptome ale agentului chimic cu care a fost otrăvit în august anul trecut.

Presiuni asupra Kremlinului

Medicii săi au tras un semnal de alarmă atunci, potrivit căruia Navalnîi ar putea muri în orice clipă, determinându-i pe susținătorii disidentului să facă mai multe presiuni asupra Kremlinului.

Vă reamintim, Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat pentru difuzarea de informaţii “mincinoase” şi “injurioase” despre un veteran de război care anul trecut a susţinut într-un clip de campanie referendumul prin care au fost consolidate puterile preşedintelui Vladimir Putin.

Aleksei Navalnîi i-a calificat, pe o reţea de socializare, pe cei care au apărut în acel clip drept “trădători” şi “ruşine a naţiunii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...