Aramata mobilizată în campania de vaccinare anti-coronavirus

Armata va fi mobilizată în campania de vaccinare anti-coronavirus în momentul în care aceasta va fi demarată.

Decizia a fost luată în urma ședinței de luni de la Palatul Cotroceni.

„În urma ședinței de coordonare, a reieșit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună și coerentă a tuturor instituțiilor responsabile de elaborarea și implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naționale și-a asumat-o în cadrul acestui demers național de o importanță strategică pentru România”, conform Ministerului Apărării.

Ministerul Apărării are rolul să asigurare, prin structurile de specialitate, logistica necesară desfășurării campaniei anti-Covid-19 de la nivel național.

De asemenea, MApN va asigura „transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare și va sprijini distribuția către centrele vaccinare din țară și echipele de vaccinare cu resursă umană calificată”.

Unde va fi depozitat vaccinul anti-Covid atunci când va ajunge în România?

În momentul în care va ajunge în România, dozele de vaccin anti-coronavirus va fi depozitat la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” și la șase spitale militare din țară.

„Astfel, au fost identificate centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare”, conform MApN.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole