Aranjament familial de top la vârful Academiei Române

Secretarul general al Academiei Române, Ioan Dumitrache, a pregătit pentru astăzi, la ședința Biroului Prezidiului, o mutare administrativă pe care n-a îndrăznit să o facă niciunul dintre cei patru vicepreședinți și nici măcar președintele Ioan Aurel Pop.

Nașul Dumitrache o vrea consilieră pe fina Adamescu

La ședința Biroului Prezidiului Academiei Române de astăzi, secretarul general Ioan Dumitrache va propune să i se aprobe înființarea unui post de consilier. Numai că acest post este unul cu dedicație, întrucât acesta urmează să fie ocupat de către, atenție, Dorina Adamescu, cea care a fost directoarea economică a Academiei Române și, totodată, a Universității Politehnica din București.

Pentru că Dorina Adamescu a fost pensionată la data de 7 noiembrie 2023, secretarul general Ioan Dumitrache vrea să-i înființeze acum un post de consilier al său, doar pentru ea.

Mutarea este una încredibilă dacă ținem cont că niciunul dintre cei patru vicepreședinți nu are vreun consilier și nici măcar președintele Ioan Aurel Pop. Practic, nașul Dumitrache vrea să o aibă consilier pe fina Adamescu, dar rămâne de văzut dacă și ceilalți cinci membrii ai Biroului Prezidiului, în frunte cu președintele Ioan Aurel Pop, îi vor satisface moftul secretarului general.

De fapt, PUTEREA a semnalat de mai mult timp că Academia Română este condusă, la ora actuală, în scripte, de președintele academician Ioan Aurel Pop, dar, în realitate, cel mai înalt for academic din țara noastră, este dirijat de tandemul naș-fină de la Universitatea Politehnica din București (UPB), adică Ioan Dumitrache-Dorina Adamescu.

Citește și: Cumetrie economică de top sub cupola Academiei Române

Abonament editorial de familie la editura Academiei Române

O dovadă că Academia Română este condusă de facto de către Ioan Dumitrache este și faptul că soția acestuia, Marieta Dumitrache, a publicat vreo patru sau cinci cărți de medicină la Editura Academiei, deși nu este membră a Academiei Române.

Printre cărțile publicate de editura Academia Română pentru soția secretarului general se numără „Neurooftalmologie”, „Boli infecțios inflamatorii ale ochiului” și „Sindroame și boli sistematice cu manifestări oculare”. Trebuie precizat că editura Academiei Române publică, de regulă, cărți ale membrilor forului academic și doar în situații speciale și alte cărți, dar de mare valoare literară ori științifică.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole