Are sau nu Raed Arafat cetățenia română?

De mai bine de zece ani, Raed Arafat se consideră Dumnezeul medicinei de urgență și cum încearcă cineva să-l întrebe de cum administrează sistemul sare ca ars. Dar, surprinzător, instituțiile statului refuză să precizeze când a dobândit Raed Arafat cetățenia română, știut fiind că el este palestinian.

Șefa Autorității Naționale pentru Cetățenie, Gabriela Lenghel, a secretizat cetățenia lui Raed Arafat

Pentru a clarifica dacă Raed Arafat are cetățenia română și când a obținut-o, PUTEREA a solicitat pe 22 martie 2022, în baza Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, președintelului Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), fostul procuror impus de PMP, Gabriela Lenghel, să precizeze ”La ce dată domnul ARAFAT RAED, născut în Palestina, în prezent secretar de stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență – Ministerul Afacerilor Interne, a obținut cetățenia română și care este numărul Monitorului Oficial unde s-a publicat obținerea cetățeniei române de către acesta?”.

Răspunsul ANC semnat de vicepreședintele Cezar Costin Stancu este unul incredibil și lasă loc la o mulțime de speculații. ”În conformitate cu Regulamentul UE 2016/679, GDPR, datele solicitate au un caracter personal și astfel nu pot fi prelucrate spre diseminare”, s-a precizat în răspunsul ANC pentru PUTEREA. Practic, prin acest răspuns conducerea ANC, adică Gabriela Lenghel- Cezar Costin Stancu, lasă loc la o mulțime de speculații privind cetățenia română a lui Raed Arafat, în condițiile în care obținerea unei cetățenii române este publicată în Monitorul Oficial.

Mai mult, conducerea ANC invocă Regulamentul UE 2016/679, GDPR, dar când se publică în Monitorul Oficial obținerea unei cetățenii române nu se încalcă acest regulament? Însă, justificare către PUTEREA a staff-ului ANC că datele privind obținerea cetățeniei române de către Raed Arafat ”nu pot fi prelucrate spre diseminare” demonstrează că se dorește mușamalizarea acestui caz.

Pentru conducerea ANC, publicarea obținerii cetățeniei române înseamnă răspândire de informații

Spre știința conducerii ANC, ”diseminare” înseamnă ”răspândire”, ”împrăștire” sau ”risipire”. Asta înseamnă că furnizarea de informații de interes de către o instituție finanțată din bani publici cum este ANC condus de Gabriela Lenghel înseamnă să răspândească ori să împrăștie date privind obținerea cetățeniei române de către Raed Arafat, informații care ar trebui să fie publicate în Monitorul Oficial! De ce oare?

Călin Predoiu, scut în jurul Gabrielei Lenghel pentru Raed Arafat

Surprinzător, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a refuzat să precizeze pentru PUTEREA de ce ANC condusă de Gabriela Lenghel refuză să precizeze data când palestinianul Raed Arafat a obținut cetățenia română și care este numărul Monitorului Oficial unde s-a publicat obținerea cetățeniei române de către acesta. De ce oare?

Nu trebuie omis faptul că Raed Arafat, ca secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerul Afacerilor Interne are poate cel mai stufos CV dintre membrii cabinetului Ciucă.

Adică, nici mai mult, nici mai puțin de 17 pagini. Însă, refuzul autorităților statului, ANC și Ministerul Justiției, de a furniza aceste date despre Raed Arafat este pe lângă lege, mai ales că acesta este din ianuarie 2014, ”Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență – Ministerul Afacerilor Interne” și ” la misiuni de evaluare NATO în domeniul medical de urgență și în domeniul medicinii de dezastre”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...