Arestați pentru propagare de ură etnică, rasială, fascistă, dar și pentru deținere de bombe

Doi tineri în vârstă de 20 de ani, rezidenți în municipiile Terracina și Fondi din provincia Latina, Italia, sunt cercetați pentru fabricare de bombe, pentru propagare de ură rasială, etnică și fascistă, pentru idei naziste și fasciste.

Ei sunt acuzați că fabrică și dețin „material exploziv”, dar și că au proferat amenințări grave la adresa poliției, precum și idei de propagandă și instigare la criminalitate pe motive de discriminare rasială, etnică și religioasă.

Tinerii, care au fost arestați miercuri seară, au răspândit în septembrie 2021 niște fluturași care conțineau imagini cu un polițist cu gâtul tăiat. „Slaughter Pigs” era inscripția. Pe fluturaș, în plus, erau vizibile simboluri ezoterice care, după cum explică poliția din Latina, „au fost atribuite unei anumite asociații teroriste supremaciste din SUA”.

Cum au tot fost anchetați, acum s-a găsit acasă la ei mai multe cuțite, dar și material pentru propagarea ideilor naziste și rasiste, precum și o bombă foarte puternică de casă. De asemenea, în telefoane au fost găsite imagini și chat-uri care dovedesc ideologia lor și, mai ales, dorința lor de a crea un grup nazi-fascist în sudul regiunii Lazio. Pentru tot materialul probatoriu, tinerii au fost arestați.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole