Argeș: Poliția continuă controalele pentru verificarea respectării măsurilor de restricție din pandemie

Cinci evenimente private au fost întrerupte în ultimele 48 de ore, dintre care patru aveau loc în localuri, iar două persoane care nu respectau măsura carantinării la adresa aleasă au fost identificate şi sancţionate de poliţişti.

Având în vedere că virsul este în continuare prezent, vă recomandăm să nu vă expuneţi la riscul de a vă infecta. Reamintim că o serie de măsuri de prevenire a răspândirii acestuia sunt în continuare valabile, printre acestea fiind şi restricţia organizării şi participării la evenimente private, limitarea programului operatorilor economici, dar şi purtarea măştii în spaţiile închise şi în spaţii deschise aglomerate cum sunt pieţe, staţiile mijloacelor de transport în comun aglomerate, precum şi în centre comerciale şi în interiorul autobuzelor şi microbuzelor.

În ultimele 48 de ore, 265 de societăţi au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Au fost verificate, în total, 2.787 de persoane şi 229 de mijloace transport în comun.

În ultimele două zile au fost organizate 56 de acţiuni punctuale (din care 50 de acţiuni independente ale poliţiştilor, 4 acţiuni cu jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş şi 2 acţiuni cu reprezentanţi ai altor instituţii), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele şi mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproape 60.000 de lei.

Dintre acestea, 59 de sancţiuni, în valoare de 43.000 de lei, ca urmare a organizării sau participării la cele 5 evenimente cu caracter privat, care au fost întrerupte de poliţişti (dintre acestea, 4 aplicate administratorilor de local şi organizatorilor, valoarea acestor sancţiuni fiind de 11.500 de lei). Alte 2 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii de izolare sau carantinare la adresa aleasă, iar restul de 118 sancţiuni au fost aplicate ca urmare a nepurtării măştii de protecţie.

Nu au respectat carantina

În ziua de 14 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Buzoeşti, care desfăşurau activităţi de verificare la domiciliu a persoanelor ce au impuse măsuri de izolare sau carantină la o adresă declarată, au identificat o femeie de 47 de ani, din Slobozia, judeţul Argeş, care împreună cu un bărbat de 44 de ani, din Bârlad, judeţul Vaslui, care nu au respectat măsura carantinării la adresa declarată, din localitatea Popeşti.

În urma celor constatate, ambele persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată către D.S.P. Argeş.

Evenimente private sistate

În ziua de 15 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni, împreună cu poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, au identificat un eveniment privat (botez şi cununie) aflat în desfăşurare în curtea unei locuinţe de pe raza localităţii Răteşti.

Anterior, în dimineaţa aceleiaşi zile, organizatorului i-au fost prelucrate de către poliţişti prevederile legale referitoare la lipsa unui cadru legal care să permită organizarea evenimentelor private.

Cu ocazia depistării, în curtea locuinţei în cauză au fost identificate aproximativ 30 de persoane. În urma verificărilor, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, dintre care una organizatorului, în valoare de 5.000 de lei. Celelalte 24 de persoane au fost sancţionate de poliţişti şi jandarmi cu amenzi în valoare totală de 12.000 de lei, conform Legii 55/2020.

În ziua de 15 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, au intervenit pentru întreruperea unui eveniment privat (botez) ce se afla în desfăşurare pe un local de pe raza comunei Hârtieşti. Au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000 de lei, dintre care una administratorului societăţii, în valoare de 3.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Hârtieşti au intervenit pentru întreruperea unui eveniment privat (cununie civilă) ce se afla în desfăşurare pe un local de pe raza comunei Boteni. Trei participanţi au fost sancţionaţi cu avertisment, iar administratorul societăţii a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

În ziua de 15 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeş au intervenit pentru întreruperea unui eveniment privat (botez) ce se afla în desfăşurare pe un local de pe raza aceluiaşi municipiu. Au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 500 de lei.

În ziua de 15 mai a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au intervenit pentru întreruperea unui eveniment privat (botez) ce se afla în desfăşurare pe un local de pe raza comunei Valea Danului. Au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...