„Argumentul BNR că Dăncilă ar avea relații bune cu ecologiștii din Parlamentul European este paralel cu realitatea”

Ecologiștii din Parlamentul European nu sunt deloc apropiați de social – democrații români iar în perioada mandatului de premier Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat mai mult decât să ne apropie de zona euro, susține europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.

„În doi ani cât a fost prim-ministru, Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro, în loc să ne apropie. Nu a făcut progrese pe niciunul dintre cele cinci criterii pe care România trebuia să le îndeplinească pentru aderarea la zona euro. Pe patru criterii – stabilitatea prețurilor, stabilitatea cursului de schimb, ratele dobânzilor pe termen lung și convergența juridică – situația la finalul guvernării Dăncilă a fost la fel de proastă ca la începutul guvernării Dăncilă.

Pe ce de-al cincilea criteriu de aderare la zona euro – finanțele publice – lucrurile s-au înrăutățit din cauza măsurilor economice populiste din perioada guvernării Dăncilă care au afectat deficitul bugetar. De aceea, faptul că Viorica Dăncilă a fost numit consultant al Băncii Naționale privind aderarea la zona euro este o decizie total greșită”, argumentează Mureșan.

Acesta demontează și argumentul Băncii Naționale conform căruia Viorica Dăncilă ar avea relații bune cu ecologiștii din Parlamentul European: „este paralel cu realitatea. În timpul Guvernului Dăncilă, europarlamentarii ecologiști participau la proteste organizate față de atacurile PSD la adresa justiției, luau cuvântul în Parlamentul European față de atacurile PSD la adresa justiției și, în plus, toți europarlamentarii ecologiști, 51 din 51, au votat rezoluția Parlamentului European care condamna atacurile PSD la adresa justiției în noiembrie 2018, când Viorica Dăncilă era prim-ministru”, mai spune Mureșan.

Acesta arată că Dăncilă a fost și un europarlamentar foarte slab, având un singur raport legislativ încheiat în Parlamentul European în 9 ani de mandat.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole