Arhiepiscopul Kievului cere sprijin pentru copiii răniți ai Ucrainei

Zilele acestea a avut loc la Cagliari, în Italia, ediția cu numărul XXIII a Convenției Naționale pentru Pastorala Sănătății. La acest eveniment a participat, printr-o legătură video, și arhiepiscopul Kievului, Sviatoslav Shevchuk.

Acesta a vorbit despre ororile războiului din Ucraina, arătând cum orașele sunt în ruine, cum oamenii au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, cum peste cinci milioane de ucraineni sunt deja în afara granițelor țării, cum toată lumea a fost șocată când s-a mai descoperit o groapă comună în care peste 500 de oameni au fost împușcați în timp ce aveau mâinile legate la spate.

Shevchuk a mai arătat că „sunt mii de oameni care trebuie tratați după rănile provocate de război și care trebuie să urmează un tratament îndelungat. Printre ei sunt și copii. Acum, în Ucraina, nu avem nicio posibilitate de a-i ajuta pe toți, așa că dacă există vreun program de realizare a protezelor copiilor răniți de război, anunțați-ne, pentru că astfel îi veți face cu adevărat fericiți pe acești bieți nevinovați.”

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole