Exclusiv. În ce film apare arma secretă a rușilor (VIDEO)

Torpila Poseidon 2M39 este cea mai de temut armă a ruşilor, potrivit știrilor pe această temă, care au făcut recent înconjurul lumii. Dezvoltarea torpilei ar fi avut loc rapid, fiind alimentată de un reactor nuclear. De asemenea, este concepută pentru a se strecura, pe fundul mării pe lângă paza de coastă a altor țări.

CNN notează că torpila ar putea provoca unde radioactive, care ar face zonele de pe țărm nelocuibile timp de decenii. Rusia își testează cele mai noi arme într-o zonă a Arcticii, eliberată recent de gheață, unul dintre scopuri fiind de a deschide o cale de transport maritim cheie din Asia spre Europa.

Experții în armament și oficialii occidentali, citaţi de CNN, și-au exprimat îngrijorarea deosebită cu privire torpila Poseidon 2M39. 

O asemenea armă și de asemenea proiectul superarmelor rusești nu reprezintă ceva străin americanilor, ei având cunoștință despre așa ceva încă din timpul Războiului Rece.

De la ironie, la adevăr

Capodopera cinematografică a reputatului Stanley Kubrick, respectiv comedia neagră din 1964 – „Dr. Strangelove sau cum am învățat să nu-mi fac griji și să iubesc bomba” (titlu original: „Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb”), ironizează tocmai „apocalipsa” superarmelor. Una dintre ele bine ascunsă prin zona arctică și aparținând rușilor. Ironia sorții sau nu, Poseidon este supranumită „torpila apocalipsei”.

Narațiunea are în centrul său un general al Forțelor aeriene ale SUA, instabil psihic, care ordonă un prim atac nuclear asupra Uniunii Sovietice, în timp ce președintele SUA (Peter Sellers în acest rol, de fapt în film joacă un triplu rol), consilierii săi militari, și un ofițer al Royal Air Force încearcă să întoarcă bombardierele pentru a preveni o apocalipsă nucleară.

Insula Zhokhov (în rusă: Остров Жохова) este menționată în filmul lui Kubrick drept locul în care rușii țin ascuns „dispozitivul de finalizare a lumii”. De altfel vocea „din spatele” imaginii de deschidere a filmului „DrStrangelove” vorbește despre „pustiul permanent acoperit de ceață, sub vârfurile arctice ale insulelor Zhokhov”.

Arma secretă rusească din film, numită „Doomsday Machine”, reprezintă un sistem diabolic al proiectilelor de apărare. În mod izbitor aduce cu torpila Poseidon, cea a viitorului pe care îl trăim acum…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...