Armaghedonul nuclear: o viziune recentă despre Apocalipsă, documente desecretizate

Publicat: 08 apr. 2024, 14:16, de Radu Caranfil, în ESENȚIAL , ? cititori
Armaghedonul nuclear: o viziune recentă despre Apocalipsă, documente desecretizate

Documente declasificate au dezvăluit ceea ce s-ar întâmpla în cazul în care ar fi declanșată apocalipsa nucleară. Considerat unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale guvernului american, aceste documente întunecate devin dezvăluiri legale. Și demonstrează cum ar putea dispărea Omenirea.

Capitala americană – locul unde se află Pentagonul – ar fi lovită de un atac nuclear „surpriză”, cu o bombă termonucleară de o megatonă, conform documentelor dezvăluite pentru prima dată în The Mail.

O megatonă este o forță de distrugere de nedescris. În fractiunea de milisecundă care urmează detonării, apar o lumină orbitoare și o căldură intensă, într-un mod înspăimântător. Cu o temperatură de 180 de milioane de grade Fahrenheit, de patru sau cinci ori mai mare decât temperatura din centrul Soarelui, mintea umană este total incapabilă de a înțelege acest infern.

În următoarele minute după explozie, distrugerea este absolută.

În decurs de câteva secunde, conflagrația se transformă într-un foc monstruos care devorează totul în calea sa. Betonul crapă sub căldura insuportabilă, metalele se topesc sau se vaporizează, iar oamenii se prăbușesc în flăcări, transformându-se instantaneu în cenușă carbonizată.

Pentagonul, cu cele cinci etaje și cinci laturi ale sale, împreună cu cele 6,5 milioane de metri pătrați de birouri, se dezintegrează în praf incandescent. Un număr de 27.000 de oameni și-ar găsi sfârșitul în acel moment, iar Zona Zero ar fi ștearsă complet de pe fața Pământului.

Într-o catastrofă de proporții, cimitirul național Arlington s-ar transforma instantaneu într-o mare de cenușă, la fel ca și monumentele iconice precum Lincoln și Jefferson Memorial, care s-ar prăbuși peste Râul Potomac.

În același timp, structuri precum Fashion Centre la Pentagon City ar fi distruse, iar oamenii și obiectele s-ar dezintegra în flăcări. La National Park, spectatorii s-ar aprinde ca torțe, iar cei care nu ard ar agoniza în chinuri groaznice.

În doar opt sau nouă minute, zona ar deveni un loc al distrugerii, iar supraviețuitorii, îngroziți, ar căutasă scape. Pulsațiile electromagnetice ar distruge toate sistemele de comunicație și de transport, lăsând oamenii singuri și izolați, fără ajutor.

Chiar și cei care ar scăpa de explozie s-ar confrunta cu realitatea sumbră că sunt complet singuri în urma unui război nuclear.

Un atac nuclear asupra Pentagonului ar fi doar începutul sfârșitului omenirii, care va duce la moartea a cel puțin două miliarde de oameni.

Este un scenariu fără o dată de început programată, deoarece „lumea ar putea să se termine în următoarele câteva ore„, a avertizat generalul Robert Kehler, fostul șef al Comandamentului Strategic al Statelor Unite.

Armaghedonul nuclear va duce la un război global, cu milioane de victime și consecințe devastatoare pentru întreaga planetă.

Zăngănit de arme nucleare

În cea mai înfricoșătoare amenințare cu un al Treilea Război Mondial de până în prezent, tiranul rus în vârstă de 71 de ani a declarat că armele „există pentru a fi folosite„.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse înainte de alegerile sale frauduloase, Putin a subliniat că Moscova este „pregătită” din „punct de vedere militar-tehnic” în cazul unei amenințări percepute la securitatea națională.

El a declarat: „Noi avem propriile noastre principii. Suntem pregătiți să folosim arme, orice arme, inclusiv nucleare, dacă vorbim despre existența statului rus, prejudicierea suveranității și independenței noastre.

Un simulator de război nuclear înfricoșător a dezvăluit cum o lovitură nucleară rusă ar putea declanșa un conflict global, ucigând 35 de milioane de oameni în doar câteva ore.

Modelul prezice un război catastrofal care escaladează dintr-o lovitură nucleară inițială rusă, care atrage rapid și alte puteri.

Cunoscut sub numele de „Planul A„, animația de patru minute își propune să evidențieze consecințele oribile potențiale ale conflictului dintre Rusia și țările NATO, deoarece toate națiunile ar trage lovituri unul împotriva celuilalt.

A fost creat de cercetătorii de la Universitatea Princeton în colaborare cu Programul pentru Știință și Securitate Globală.

Modelul prezice că aproape 35 de milioane de oameni ar muri în câteva ore – mulți dintre aceștia în primele 45 de minute.

Un astfel de conflict devastator ar lăsa apoi alți 56 de milioane de răniți – fără a include decesele ulterioare de pe urma radiațiilor și a altor efecte.

În câteva secunde, radiația termică ar incinera complet pielea a aproximativ un milion de oameni, 90 la sută dintre aceștia urmând să moară.

Acest lucru vine într-un moment în care probabilitatea unui război nuclear apocaliptic mondial este acum de 17 la sută, pe fondul tensiunilor tot mai mari cu Rusia.

Șanse? Ca la ruleta rusească!

Un om de știință suedez a susținut că șansele ca Putin să decidă să apese butonul nuclear sunt acum la fel de mari ca în cazul pierderii unui joc de ruletă rusească.

Max Tegmark, care conduce Institutul pentru Viitorul Vieții, a stabilit care sunt șansele unui război nuclear total. O șansă din șase. Deocamdată.

Acest lucru vine pe fondul avertismentelor experților că un război nuclear cu Putin ar putea ucide cinci miliarde de oameni și ar putea bloca soarele pentru ani de zile, declanșând eșecuri apocaliptice ale culturilor.

Analiștii din domeniul apărării susțin că Marea Britanie este „grav nepregătită” pentru un război nuclear, cerând distribuirea de tablete cu iod familiilor și formarea unui corp de apărare național.

Și dacă Marea Britanie se consideră nepregătită… ce am mai putea spune noi, bieții români?