Ana Birchall a demisionat de la Nuclearelectrica! Ce a supărat-o

Publicat: 28 mart. 2024, 09:17, de Cristian Matache, în ESENȚIAL , ? cititori
Ana Birchall a demisionat de la Nuclearelectrica! Ce a supărat-o

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a rezistat la Nuclearelectrica doi ani și două luni. Azi și-a anunțat plecarea.

Ana Birchall a anunțat că a demisionat de la Nuclearelectrica, din funcția de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale.

Ea a scris pe Facebook: “Colaborarea mea cu Nuclearelectrica a ajuns la sfârșit prin demisia mea din postul, nepolitic, ocupat prin concurs. (…)

Vă asigur că oriunde voi fi, așa cum am făcut încă din 2017 sau in 2019 (când, în calitate de ministru al justiției, am găsit soluția legală care a dus la deblocarea și ulterior la avansarea construirii Unităților 3 și 4 de la Cernavodă, fără ca statul român să plătească un leu despăgubire, soluție cu care, ulterior, s-au lăudat unii și alții, deși contribuția lor la găsirea acestei soluții a fost zero), în conformitate cu legea și interesele României, voi continua să promovez și să susțin proiectele energetice care contribuie la securitatea energetică a României”.

Ana Birchall a venit la Nuclearelectrica spre finele lunii ianuarie 2022, moment consemnat de compania care operează cele două reactoare nucleare de la Cernavodă printr-un comunicat la Bursa de Valori București.

Ana Birchall s-a alătură echipei Nuclearelectrica în calitate de Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale Nuclearelectrica anunță că doamna Ana Birchall se alătură echipei Nuclearelectrica în calitate de Special Envoy for Strategic and Internațional affairs (Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale). ”Rolul doamnei Birchall va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfășurare în special în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei și securității energetice, precum și în cadrul altor parteneriate strategice. Cu o experiență de peste 20 de ani în drept, politică externă și relații internaționale, Ana Birchall este licențiată în drept a Universității București, masterat și doctorat în drept, al prestigioasei Yale Law School, SUA. Înainte de a reveni acasă, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, în calitate de avocat în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume. Din 2003, dna Birchall a revenit acasă cu familia și s-a alăturat echipei Ministerului Afacerilor Externe promovând interesele României de integrare în NATO și aderare la UE. Ulterior, Ana Birchall a decis să se implice în viață politică dețînând funcția de Vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale României, Ministrul Justiției, Ministru delegat pentru afaceri europene, Înalt Reprezentant al Guvernului pentru relația cu SUA și Afaceri Europene, deputat in Parlamentul României, președinta Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților, președinta Comisiei Speciale pentru Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, Președinta delegație Parlamentului României la OSCE”, s-a spus în comunicatul Nuclearelectrica.