Armand Goșu: „Nu am fost niciodată după prăbușirea Uniunii Sovietice, atât de aproape de un război”

Armand Goșu, expert în spațiul rusesc, a vorbit despre situația în care se află Ucraina în acest moment, pe fondul conflictului cu Rusia. Expertul a comentat cursul evenimentelor, pe acest subiect.

Armand Goșu a explicat la Europa FM că Rusia nu negociază dacă nu are un interes, iar o negociere cu Rusia este foarte dificilă. Expertul a mai adăugat că Rusia se ferește de NATO, însă dacă Ucraina este atacată de Rusia, NATO nu va ajuta militar Ucraina.

„Este ceva foarte serios. Nu am fost niciodată după 1991, după prăbușirea Uniunii Sovietice, atât de aproape de un război. Tensiunea este mult prea mare. Este greu de identificat o soluție pentru a ieși din această tensiune în care, practic, principalul actor – cel care a generat această criză, Putin – să poată da un pas înapoi și în același timp să-și salveze obrazul”, a explicat Armand Goșu la Europa FM.

Nici nu intenționează să atace Rusia. Occidentul nici el”

„Nu există niciun dubiu. Ucraina singură nu a mutat tancuri, trupe la granița cu Rusia. Nici nu intenționează să atace Rusia. Occidentul nici el, Occidentul este foarte departe, iar această marotă a propagandei rusești – care spune că NATO se apropie de granițele Rusiei, se pregătește să atace Ucraina – poate fi foarte ușor demontată. NATO, pe tot flancul estic a mutat după 2014, după ce Rusia a anexat Crimeea și a început războiul în Donbas, în total 8000 de militari: 3000 în Țările Baltice, 4000 în Polonia și aproape 1000 în România. Cine-și poate închipui că NATO cu 8000 de militari poate să atace Rusia, care doar în Crimeea are 30.000 de militari?”, a adăugat expertul în spațiul rusesc.

Goșu a mai arătat că în condițiile în care ei cred că negocierile nu-i ajută, atunci rușii le blochează și apelează la alte arme din arsenal: presiuni economice, presiuni politice sau presiuni militare. „Într-adevăr, cu rușii mai degrabă nu poți negocia, decât să poți. Sunt foarte puține situațiile în care poți negocia cu rușii”, a explicat Armand Goșu. El a mai evidențiat că, „dacă Ucraina este ajutată în acest moment de către Occidentali, este ajutată cu arme – i se vând arme – și instructori canadieni sau britanici. Dar nimeni nu va sări să intervină militar în ajutorul Ucrainei dacă Ucraina este atacată de Rusia”..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...