Armata rusă a răpit încă un primar din Ucraina

Forțele ruse l-au răpit pe Evhen Matveyev, primarul orașului Dniprorudne, situat în sudul țării, a declarat ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, citat de BBC.

Evhen Matveyev ar fi al doilea primar ucrainean care ar fi fost răpit de trupele ruse, după ce vineri primarul orașului Melitopol, aflat în apropiere, a fost scos cu forța din clădirea administrativă și dus într-un loc necunoscut.

Potrivit lui Kuleba, „criminali de război ruși” l-ar fi răpit pe Matveyev.

„Pentru că nu primesc deloc sprijin local, invadatorii apelează la teroare. Fac apel la toate statele și organizațiile internaționale să oprească teroarea rusă împotriva Ucrainei și a democrației”, a spus ministrul.

Vineri, primarul Ivan Fedorov a fost luat pe sus de ocupanții ruși și dus într-un loc necunoscut.  Ulterior, a apărut o înregistrare video cu momentul în care era scos de bărbați înarmați afară din clădirea guvernamentală. La scurt timp după aceea, procurorul regional din Luhansk, susținut de Rusia, a susținut că Fedorov este terorist și că este anchetat. Acesta a fost primul caz cunoscut de reținere a unui oficial politic ucrainean de către forțele rusești, sau susținute de acestea, de la începutul invaziei.

În Melitopol armata rusă a instalat un nou primar, respectiv pe Galina Danilcenko, fostă membră în Consiliul municipal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...