Art Performance Festival: Proiectul care ajută la dezvoltarea abilităților prin teatru, muzică și dans!

În această perioadă, la școala de teatru Victory of Art se desfășoară proiectul “Art Performance Festival”, care ajută la dezvoltarea abilităților de comunicare, exprimare și învățare alternativă prin teatru, muzică și dans a 100 de elevi din liceele din Sectorul 2, București.

Proiectul, aflat la prima ediție, se apropie de final. Respectiv sâmbătă 24 septembrie și duminică 25 septembrie vor avea loc ultimele evenimente din cadrul proiectului, la Teatrul Metropolis din București.
Ce a presupus acest Festival? Tinerii au participat la ateliere de teatru, muzică și dans, care s-au concretizat în spectacole de musical. De asemenea, au participat la sesiuni de informare cu privire la aplicabilitatea principiilor artistice în viața de zi cu zi, ateliere de educație prin artă.

Cei 100 de copii au fost organizați în 10 grupe a câte 10 participanți, astfel încât, la finalul proiectului, fiecare grupă să fie constituită în distribuția unui spectacol de musical. Aceste 10 spectacole sunt parte a unui festival dedicat, planificat pentru luna septembrie, cu participarea în juriu a unor actori de notorietate precum: Victoria Dicu, Alexandru Nagy, Ion Mircioaga Bărbulescu.

 De foarte mulți ani de când sunt profesoară de actorie mi-am dorit și o fac în continuare să ajut   tinerii prin cursuri de actorie, muzică, teatru și dans să evolueze. Construind proiecte de anvergură ca acțiunea Art Performance Festival ne dorim ca noi, profesorii de la școala Victory of Art, să construim un viitor de succes pentru tinerii de mâine.

Sunt bucuroasă că nume de prestigiu de actori din țara noastră s-au alăturat acestui proiect și îmi doresc ca tinerii să vadă arta ca pe o unealtă eficientă pentru viitorul lor”, spune Julieta Georoiu, profesor de actorie și inițiator al proiectului“Art Performance Festival”.

Se dorește un fenomen de revitalizare

Profesoara și inițiatoarea proiectului mai adaugă că în cadrul festivalului se acordă premii pentru cel mai bun spectacol, cel mai bun actor în rol principal/secundar, cea mai bună actriță în rol principal/secundar, precum și alte premii speciale. „Ne dorim, astfel, ca, prin proiectul nostru să creăm un adevărat fenomen de revitalizare a învățământului prin educație alternativă teatrală, în timp ce festivalul nostru va deveni un reper pentru evenimentele dedicate teatrului adolescentin din Sectorul 2 și din întreaga Capitală.

Pe termen mediu și lung, avem în vedere o replicare a acestui program într-un număr și mai mare de licee, dar și în școlile generale, pentru a cuprinde întreaga arie a capitalei și chiar realizarea unui program național de acest tip, dacă rezultatele ne vor confirma așteptările”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...