Artiști din 23 de țări vor cânta la EUROPAfest 2022 între 1 și 9 iulie la București

Artişti şi trupe din 23 de ţări vor fi prezenţi la cea de-a 29-a ediţie a EUROPAfest, care va avea loc la Bucureşti în perioada 1-9 iulie.

Timp de nouă zile, bucureştenii vor avea posibilitatea să asculte muzicieni atât din Europa, cât şi de pe alte continente în cadrul unor seri tematice precum “Jazz at the Palace”, “Summertime Jazz”, “Jazz a Perfect Day”, “It’s Jazz Time”, , informează un comunicat al organizatorilor.

“Italian Jazz Night”, o seară dedicată în întregime artiştilor italieni, va avea loc pe 3 iulie, de la ora 20,00, la Palatul Regal, Sala Auditorium – Muzeul Naţional de Artă al României.

EUROPAfest 2022 între 1 și 9 iulie la București

Protagoniştii serii vor oferi delicii muzicale din întreaga Italie, pornind din nord, de la Trento, şi ajungând până în Sicilia, într-o călătorie plină de pasiune, varietate şi ritm. Vor urca pe scenă Sara Guidolin & Pietro Aloi – voce & pian, Tangostinato, Luca Aletta – pian şi Stefano Cardillo – contrabas, Haunted Waves, Antonio Saldi – saxofon alto, Esmeralda Sella – pian, Mattia Dallospedale – chitară bas şi Alessandro Ruocco – tobe.

Artiști și trupe la EUROPAfest 2022 între 1 și 9 iulie la București

Seara va include şi momente de jam sessions, care vor îmbina pasiunea şi stilul italienesc, tradiţia şi diversitatea, inovaţia şi creativitatea, precizează organizatorii.

“jmEvents lansează invitaţia de a descoperi La Bella Italia dintr-o altă perspectivă. Cunoscută celor mai mulţi pentru istoria sa, pentru artă, cultură, gastronomie, modă şi fotbal, Italia este un punct de atracţie pentru turiştii români. Dar câţi oare ştiu că piaţa de jazz italienească este una dintre primele 3 ale Europei sau că unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de jazz din lume este Umbria Jazz Festival? În orice oraş ai merge astăzi în Italia este aproape imposibil să nu găseşti cel puţin un club de jazz sau să nu fii surprins de cât de deschişi sunt italienii către acest gen muzical. Sunt entuziasmat că putem prezenta şi în România un concert premium cu artişti valoroşi. Vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de ‘il dolce far niente'” într-o seară de vară la Palat”, a declarat Luigi Gageos, directorul EUROPAfest, citat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...