Artmark: De la ce preț începe licitația pentru sculptura Venus din Milo de Salvador Dali?

Sculptura „Venus din Milo”  semnată de artistul spaniol catalan este în vânzare, la licitație cu un preț de pornire de 2.000 euro, fiind doar una dintre lucrările în care Salvador Dali a ilustrat zeița iubirii și a frumuseții.

„Venus din Milo” a fost prima sculptură creată de maestrul suprarealist Salvador Dali. Întâia experiență în calitate de sculptor este redată chiar de artist în autobiografia sa „La vie secrète” (Viața secretă a lui Salvador Dali), unde povestește cum, în copilărie, a realizat un model al lui Venus din Milo după o imagine de pe o cutie de creioane, dându-i o bucurie erotică necunoscută.  

Sculptura este realizată din bronz, cu nouă sertare perforate în interiorul sculpturii, în ideea de a evidenția simbolurile memoriei și subconștientului. Dali a fost inspirat de interpretarea psihanalitică a viselor de către Freud – sertarele reprezentănd zone ale conștientului nostru. Licitația va avea loc pe 1 octombrie, iar pera este însoțită de certificat de autenticitate.

O altă lucrare sculptură din bronz semnată de Dali, prezentă în licitație, este ”Victoria dublă a lui Samothrace. Opera care demonstrează energic forța de exprimare a imaginii sale suprarealiste iconografice are un preț de pornire de 1.200 de euro.

Loturile Licitației de Interior pot fi admirate la Palatul Cesianu Racoviță, de luni până duminică, între orele 10 a.m. și 20, iar pe 1 octombrie pot fi licitate exclusiv online.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole