„Aș dori să rup acest lanț”. Ciolacu, un lider PSD care nu vrea să ajungă la Cotroceni

Marcel Ciolacu este primul lider PSD, cu excepția lui Liviu Dragea – reținut de probleme penale, care declară că nu vrea să ajungă la Cotroceni.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că în acest moment nu se gândește la o candidatură la prezidențiale în 2024 și că este posibil ca viitorul candidat să fie din afara PSD.

Nu cred că președintele partidului ar trebui automat să fie și candidatul la președinție. Atunci această reformă ar duce tot către un… ceva previzibil. Și aș dori să rup acest lanț”, a declarat Ciolacu. El a evitat să dea nume, precizând că nu avut discuții cu nici o persoană, nici cu Mircea Geoană, pe această temă.

Ciolacu este primul lider PSD, cu excepția lui Liviu Dragea ținut de probleme penale, care declară că nu vrea să ajungă la Cotroceni. Toți ceilalți lideri de după 1990, Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Victor Ponta au candidat la funcția supremă în stat.

„Nu aș vrea să mai trăiesc, indiferent dacă este un președinte propus de PSD sau de altă formațiune politică, nu aș mai dori să trăiesc ce am trăit în ultimul an de zile cu președintele Iohannis”, a mai spus la un moment dat în interviu liderul PSD..

Cum să acuzi opoziția că a trimis sindicatele?

În cadrul interviului, Ciolacu a mai spus că „gestionarea pandemiei va fi una din temele moțiunii de cenzură (…) Iarăși suntem cu ATI-urile la maximum, acum se discută, după ce am micșorat numărul în ATI, cu 100 de paturi, acum se discută să mai mărim numărul la ATI, când suntem în plină criză.

Nu există prevenție, nu există anticipare a unor pași. Mie domnul Rafila îmi explică foarte clar progresia și cum duc lucrurile. Din ce mi-a explicat mie, în patru-cinci zile deja avem un blocaj total în ATI. Și nimeni nu ia nicio măsură”.

Printre altele, Marcel Ciolacu a mai spus că ar fi fost manifestații de amploare în România dacă n-ar fi existat aceste restricții și această pandemie: „Nu există sector care nu a ieșit până în acest moment în stradă. Un număr mai mare sau mai mic, dar restricționat de pandemie. 

Vor urma și administrațiile locale. Cum să acuzi opoziția că a trimis sindicatele? E jignitor, și față de noi și față de… Înseamnă că chiar domnul Cîțu nu înțelege nimic ce se întâmplă în România”.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole